Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Propunere inedită: Transformarea copiilor din orfelinate în campioni ai României

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Deputatul PSD Bogdan Diaconu doreşte selectarea acelor copii din orfelinate care au aptitudini sportive şi transformarea acestora în campioni ai României, informează România TV.

Sporturile propuse de parlamentar sunt boxul, scrima, canotajul, gimnastica, atletismul şi handbalul. Potrivit propunerii, orfanii pot renunţa în orice moment la cariera sportivă, dar în această situaţie vor trebui să se întoarcă în centrele de plasament.

„Statul cheltuie 2.400 lei lunar pentru fiecare copil instituţionalizat. Când aceşti copii împlinesc 18 ani, ei părăsesc orfelinatele, fără niciun orizont în viaţă. De aceea ne-am gândit ca aceia care sunt capabili să fie mutaţi în centrele cu program sportiv. Am ales şase ramuri: gimnastică, canotaj, atletism, handbal, scrimă şi box. Sportul românesc are o tradiţie în aceste ramuri sportive”, a declarat la România TV Bogdan Diaconu.

Iniţiativa legislativă a intrat în dezbaterea Senatului. Sursa.rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare