Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere în perioada 07-09 decembrie .

Aceştia au acţionat pe drumurile naţionale şi judeţene pentru fluidizarea circulaţiei şi pentru evitarea ambuteiajelor şi a altor evenimente neplăcute.

În cadrul activităţii  au  fost întocmite 3 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi celor care nu posedau permise de conducere.

Au fost aplicate 326 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 95 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 48 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.

Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 42 de permise de conducere pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea limitelor legale de viteză sau regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

Au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare celor care s-au avântat în trafic deşi nu aveau autovehiculele echipate corespunzător.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor acţiona în scopul combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor în cadrul campaniei preventive „ALCOHOL/DRUGS”.

 

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.