Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Weekend de tango argentinian într-un show incendiar la Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
În premieră pentru orașul nostru, 200 dansatori din 5 țări, campioni mondiali la tango argentinian, dansatori profesioniști sau amatori, participă la Festivalul Internaţional de Tango Argentinian – Timişoara Tango Festival care va avea loc între 24 și 26 mai 2013.

Evenimentul este unul de anvergură, cu rezonanță marcantă atât în țară, cât și în plan international, fiind organizat de Şcoala de Tango Argentinian “Tango Embrace”, din cadrul Asociaţiei Art Embrace, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş și al Primăriei Timișoara. Vizibilitatea europeană a evenimentului este facilitată de cooptarea artiştilor: Dimitris Biskas şi Mariana Patsarika, Lucian Stan şi Monica Sur, Augustin Păun şi Oana Ispir și, mai ales a invitaţilor speciali, Max Van De Voorde y Solange Acosta – campioni mondiali ai categoriei Tango Escenario, în 2011.
Agenda celor trei zile de festival cuprinde atât seminarii cât şi Milongas (petreceri), în cunoscute şi frumoase locuri din oraş, precum şi spectacole de referință ale marilor artişti internaționali, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.

Cu convingerea absolută că dansul este o artă vie, cu permanentă nevoie de dialog între forme, mentalități, școli şi abordări, în programul festivalului vor fi incluse și alte evenimente conexe: spectacole ale marilor artişti prezenţi, workshop-uri, conferințe, întâlniri cu artiștii care au ceva de spus în tango-ul argentinian.

Noi organizatorii, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetică și ideatic valorică dată de spectacolele selecționate, să deschidem prin Festivalul Internaţional de Tango Argentinian – Timişoara Tango Festival poarta către înțelegerea acestei arte, atât de speciale, din interiorul ei. De asemenea, urmărim să aducem dansul pasional, sensibil și sentimental în Cetate, astfel ca prin spectacole și evenimente, să-l facem parte din viața obișnuită a oraşului nostru care aspiră la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Programul evenimentului :
Vineri, 24 mai 2013
– 15:00 – 19:00, întâlnire dansantă la Swiss House;
– 21:00 – 03:00, Milonga Riviera la Swiss House (str. Vasile Pârvan nr. 1-3) cu demonstrații de Tango Argentinian oferite de Horia Pop cu Ioana Lascu (Cluj-România) și de Max Van Der Voorde cu Solange Acosta (Argentina), campioni mondiali ai categoriei Tango Escenario în 2011.
Sâmbătă, 25 mai 2013
– 15:00 – 19:00, întâlnire dansantă la Swiss House;
– 22:00 – 04:00, Milonga Baroque la Palatul Baroc (Piața Unirii) cu demonstrații de Tango Argentinian oferite de Dimitris Biskas cu Mariana Patsarika (Grecia) și de Tudor Alexandru Mihai cu Raluca Oana Aldea (București-România), finalisti ai concursului România Dansează.
Duminică, 26 mai 2013
– 15:00 – 19:00, întâlnire dansantă la Swiss House;
– 21:30 – 03:00, Milonga Bastion la Bastionul Theresia cu demonstrații de Tango Argentinian oferite de Augustin Păun cu Oana Ispir (București-România) și de Lucian Stan cu Monica Sur (București-România).

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare