Pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române, oficialităţile locale şi judeţene, alături de militari s-au adunat astăzi, 24 ianuarie , în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tiimiş. Aceştia au intonat împreună imnul de stat, au participat la slujba religioasă, au depus coroane, au urmărit defilarea Detaşamentului de Onoare al Garnizoanei şi nu în ultimul rând, s-au prins în Hora Unirii, căci aşa s-au incheiat manifestările.

Aflat la ceremonie, primarul Nicolae Robu a declarat : „Trebuie să ne amintim cu pioşenie de momentele istorice semnificative din evoluţia şi zbaterea noastră pentru a deveni o naţiune întregită între hotarele fireşti. La 24 ianuarie 1859 am îndeplinit unul dintre idealurile mult mai vechi ale poporului român, o unire a două dintre cele trei principate”.

La fel de entuziasmat de eveniment a fost şi Titu Bojin: ” Mă bucur că și timpul ne-a lăsat să ne desfășurăm în condiții normale. Și mă bucur că după ani mulți am reușit să mă prind în Hora Unirii alături de ceilalți cetățeni care au fost prezenți”.

poze: Constantin Duma

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!