Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si International11 februarie: Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență ”112”

11 februarie: Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență ”112”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Procentul de cunoaștere a numărului unic de urgență la nivel european stagnează de ani de zile și variază semnificativ în țările europene. Astfel, începând cu 2009, în mai mult de 25 de țări din Europa sunt organizate activități de sensibilizare a populaţiei cu ocazia celebrării ”Zilei Europene 112” care are loc pe 11 februarie în fiecare an.

Sărbătorirea Zilei Europene 112 este un pas crucial în promovarea numărului 112, mai ales în zilele noastre când cetățenii călătoresc mai mult decât oricând către locul de muncă, către locul unde îşi defăşoară studiile, în vacanţe. În acest an, se aşteaptă ca numărul de țări care organizează Ziua 112 să fie mai mare ca niciodată. În majoritatea țărilor europene au loc sesiuni de informare și prezentări despre 112 în școli, Ziua Porţilor Deschise și vizite în centrele de urgență 112.

În 2014, în România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (S.N.U.A.U.), a desfăşurat numeroase activităţi de educare-informare: în zonele turistice montane şi pe litoral, campanii în gări, aerogări, trenuri, staţiile de metrou şi pe principalele drumuri naţionale, au fost difuzate spoturi 112 la posturile de radio şi televiziune, au avut loc vizite ale elevilor în dispeceratele 112, o amplă acţiune împreună cu Biserica Ortodoxă Română dar şi multe alte activităţi punctuale.

”Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit, în doar câţiva ani, unul dintre cele mai prestigioase şi de încredere servicii puse de către stat în slujba salvării vieţii oamenilor, a protejării proprietăţii şi a mediului. Este un adevărat brand naţional. Numărul 112 face parte din cotidian, este parte a societăţii şi îşi confirmă zilnic, minut cu minut, utilitatea”, a spus Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, general inginer Marcel Opriş.

Numărul pan-european de urgență 112 a fost creat în 1991. În aprilie 2005, S.N.U.A.U. 112 a devenit operaţional în toată România. Începând cu 2008, 112 este unicul număr de urgență care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgență (ambulanță, pompieri și poliție) în orice țară a Uniunii Europene. Conform unor statistici ale Comisiei Europene, România se află pe primele locuri în ceea ce priveşte informarea şi educarea populaţiei în UE. Specialiştii 112 şi ofiţerii de relaţii publice continuă Campania naţională referitoare la numărul unic de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Serviciul de URGENȚĂ 112 din România, premiat în Europa pentru viteza de REACȚIE

Centrul 112 Bucureşti - Ilfov al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a primit premiul pentru...

Încă un caz revoltător la 112! Ambulanţa NU INTERVINE la un bolnav PSIHIC, după un apel disperat, la Timişoara

Serviciul de Urgenţă 112 dă "rateuri" din nou. Dacă în urmă cu câteva luni...