Serviciul de URGENȚĂ 112 din România, premiat în Europa pentru viteza de REACȚIE

- Advertisement -
Centrul 112 Bucureşti – Ilfov al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a primit premiul pentru ”Cel mai bun Centru de Preluare Apeluri de Urgenţă 112 din UE”, în cadrul Galei anuale a Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA).

La evenimentul desfăşurat anul acesta la Bucureşti au participat aproximativ 400 de reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, ai organizaţiilor internaţionale, instituţiilor europene sau ai furnizorilor de soluţii, care au venit să recunoască şi să sprijine excelenţa manifestată la nivelul întregului spectru al serviciilor de urgenţă din UE.

Gala Premiilor 112 este singura festivitate de acest gen din Europa ce are menirea de a recompensa contribuţiile remarcabile în domeniu. Acest eveniment unic aduce în atenţia publicului performanţele excepţionale ale organizaţiilor şi cetăţenilor care se străduiesc să salveze vieţi.

Premiu Serviciul 112

Premiile internaţionale 112 obţinute de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale:
2009 – Pentru cea mai bună campanie de educare – informare din Uniunea Europeană;
2012 – Pentru salvare remarcabilă;
2013 – Pentru cea mai bună campanie de educare – informare din Uniunea Europeană;
2014 – Cea mai bună reformă din Uniunea Europeană – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă din România;
2015 – Pentru cel mai bun centru de Preluare Apeluri de Urgenţă 112 din Uniunea Europeană.

Potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene, România se situează printre statele membre cu cei mai buni timpi de reacţie (sub 10 secunde) şi o acurateţe sporită în a localiza apelanţii la numărul unic de urgenţă 112. Ţara noastră face parte dintre cele 5 state membre care reprezintă exemple de bună practică.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este organul central al statului, care administrează, exploatează, întreţine şi dezvoltă Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă. Timpul mediu de reacţie este de 3,68 secunde şi este înregistrat în cazul a 94,63% dintre apelurile la numărul 112. În ce priveşte localizarea apelanţilor, aceasta se face in proporţie de 97,20% pentru reţelele de telefonie fixă şi de 99,27% pentru cele de telefonie mobilă. Potrivit aceluiaşi raport al Comisiei Europene, România este una dintre puţinele ţări membre UE în care 112 este număr unic de urgenţă, ne-a comunicat colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

În urma campaniilor de educare şi informare desfăşurate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în ţara noastră, numărul de apeluri false a scăzut în ultimii ani cu aproximativ 25 % şi se situează la circa 65 de procente, înscriindu-se în media înregistrată la nivel european. Eurobarometrele Comisiei Europene, referitoare la numărul unic european de urgenţă 112, arată că România a făcut progrese remarcabile în administrarea şi dezvoltarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi se află pe primele locuri în ceea ce priveşte informarea şi educarea populaţiei în UE.

Numărul pan-european de urgență 112 a fost creat în 1991. În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România. Începând cu anul 2008, 112 este singurul număr care poate fi folosit de pe orice telefon fix sau mobil pentru a beneficia, gratuit, de serviciile de urgență (ambulanță, pompieri și poliție) în orice țară a Uniunii Europene. Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit doar atunci cînd este necesară intervenţia agenţiilor specializate de urgenţă, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Cautat de politisti dupa ce a inselat un batran cu 900 de lei. Suna la 112 daca il vezi

Alertă în Timiş. Oamenii legii caută un bărbat suspectat...

Două puștoaice din Timișoara, DISPĂRUTE! Dacă le vezi sună URGENT la 112!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări...

O femeie de 35 de ani din Giroc, dispărută de mai bine de șase zile

O femeie în vârstă de 35 de ani, din localitatea Giroc, este dată dispărută de mai bine de șase zile. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, anunțați de dispariția persoanei în data de 20 august, efectuează verificări pentru depistarea celei dispărute. Necoară Florentina, care a plecat în dimineața zilei de 14 august la serviciu, nu a mai revenit până în prezent. Chiar dacă nu se știe cu exactitate îmbrăcămintea femeii atunci când a dispărut, există niște semnalmente după care ar fi ușor de recunoscut. Semnalmente - înălțime 1.60 metri, 67 de kg., păr șaten, ochi căprui. Pe mâna stângă are un tatuaj cu inscripția ,Dorin”, iar pe mâna dreaptă o inimă pe care scrie ,,D+F”. *Oricine poate oferi detalii cu privire la persoana dispărută este rugat să apeleze Serviciul de Urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img