Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialMaria Grapini, în plenul Parlamentului European: "Guvernele statelor UE au obligația să...

Maria Grapini, în plenul Parlamentului European: „Guvernele statelor UE au obligația să reglementeze corect relațiile de muncă!”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Angajatorii trebuie să înţeleagă că lucrează cu oameni, nu cu roboţi”, a declarat europarlamentarul PC Maria Grapini, în plenul Parlamentului European (PE), în prezenţa comisarului pentru muncă şi protecţie socială, Marianne Thyssen. Plenul PE a abordat subiectul ridicat de Comisia Juridică, referitor la dreptul la grevă al salariaţilor.

Europarlamentarul român a susţinut că, la rândul lor, angajaţii trebuie să înţeleagă că fără angajatori nu pot avea locuri de muncă, dar asta nu înseamnă să accepte compromisuri. ”Nu trebuie să accepte să lucreze la negru, fără contract, trebuie să vorbească! Legislaţia trebuie să fie echilibrată, să asigure respectarea drepturilor lucrătorilor, dar să nu încurajeze nemunca şi indisciplina”, a adăugat Maria Grapini.

Pe de altă parte, demnitarul român afirmă că dreptul la grevă este un drept consfinţit de legislaţia Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi nu înţelege de ce, de multe ori, se vorbeşte de ”lupta” dintre salariaţi şi angajatori. ”Eu susţin că trebuie să înlocuim lupta cu dialogul întîe părţi, pentru că nimeni nu are interesul să se ajungă la grevă, pentru că o grevă aduce pierderi atât angajaţilor, cât şi angajatorilor”, a pledat Grapini.

”La rândul lor, guvernele naţionale au obligaţia să reglementeze coerent, neintrepretabil relaţiile de muncă. Responsabilitatea socială este a angajatorilor, iar salariaţii trebuie să înţeleagă nevoia de performanţă şi disciplină”, a mai spus europarlamentarul PC Timiș, în intervenţia sa din plenul PE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Angajaţii Prefecturii Timiş, scrisoare către premierul Grindeanu. Ce i-au cerut şi de ce au intrat în grevă

Supăraţi că după ani buni de activitare, specializări şi examene promovate cu brio câştigă...

Grevă japoneză la Prefectura Timiş. De ce nedreptăţi se plâng angajaţii

Angajaţii Prefecturii Timiş se alături funcţionarilor publici nemulţumiţi de Legea salarizării şi încep protestele....

Angajații din zeci de primării din Timiș intră în grevă

Angajații din zeci de primării din județ intră în grevă. Aceștia cer salarii mai...