Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePiața Libertății va avea copaci! De ce spune Robu că ”îmi plac...

Piața Libertății va avea copaci! De ce spune Robu că ”îmi plac copacii” și când va fi gata Centrul Istoric VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Am fost în Piața Libertății și pe strada Mercy. Am văzut că se lucra, însă pavarea este o operație extrem, extrem de anevoioasă” a explicat edilu-șef al Timișoarei, Nicolae Robu, care recunoaște că șantierul din Centrul Istoric nu va fi închis până la vară.

O mare problemă cu care se confruntă municipalitatea a fost cea a arborilor din Piața Libertății, acolo unde majoritatea au căzut ”secerați” de drujbele muncitorilor, pe motiv că erau prea bătrâni și reprezentau un pericol pentru trecători. ”Problema copacilor nu este așa de simplă cum o tratează unii. acei peisagiști nu vin niciodată la discuție. De când sunt eu primar, niciodată nu au venit să poarte o discuție, să se intereseze despre ce-o fi vorba acolo” a spus Robu, supărat că unii ”cârcotași” vorbesc fără a se implica din punct de vedere profesional în proiect.

Edilul compară Piața Libertății cu piețele din câteva importante orașe ale Europei, acolo unde nu au fost plantați copaci, inclusiv în Piața Unirii din Timișoara, deoarece acestea au ”o anumită definiție”. Acestea au un anumit concept arhitectural.

”Este foarte simplu să plantezi copaci pe care să-i vezi uscați după aceea. Dincolo de faptul că în piețe se încearcă punerea în valoare a realizărilor umane, mai este un aspect: pe un teren care are densitate foarte ridicată, din anumite materiale făcute să suporte bine pavajul, copacii nu sunt bine hrăniți și nu rezistă. În plus, când le cresc rădăcinile se produc denivelări, pe o arie largă în jurul lor. Toate aceste aspecte trebuie avute în vedere. V-o spun eu, care am plantat 3.900 de copaci în doi ani și jumătate și care am în plan să plantez alte mii de copaci. Mie chiar îmi plac copacii, nu fac temă politică din asta” a explicat primarul Timișoarei.

De ce compară Nicolae Robu Timișoara cu Washington, oraș care, susține edilul, este ”bogat” în copaci, dar și cum vrea să facă în Piața Libertății ca ea ”să fie și frumoasă și funcțională, în același timp și copacii să și reziste”, aflați urmărind înregistrarea video de mai jos. Tot din înregistrarea video puteți afla și care sunt pașii care trebuie urmați în ceea ce privește descoperirile arheologice din Piața Libertății și din Piața Sf. Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare