Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

4.000 de timișoreni au strigat la unison: Jos comunismul, jos Ponta! Protestul de vineri, în ton cu cele din țară FOTO/VIDEO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Mii de timișoreni au răspuns prezent la cel de-al doilea protest organizat în ultima săptămână în capitala banatului. Aceștia au ieșit în stradă pentru a cere guvernulu libertatea de vot atât pentru românii din țară cât și pentru cei plecați peste hotare.

La microfonul de unde s-a vorbit, în fața Operei Române, au vorbit pe rând mai multe persoane, mai puțin cunoscute, de la studenți, la oameni simpli, din Moldova sau Oltenia, dar și profesorul timișorean Marcel Tolcea, sau organizatorul protestului de săptămâna trecută, care chiar a cântat o melodie.

Miile de suflete au scandat de la ”Jos comunismul!”, ”Jos Ponta!”, ”Libertate, libertate!” sau ”În turul doi ne luăm țara înapoi”, ”Ponta nu uita, Timişoara nu te vrea”, până la ”Vreau o ţară ca afară”. De asemenea, beneficiind de o sonorizare excelentă, mult peste cea de sâmbăta trecută, timișorenii au cântat melodia ”Andri Popa” a celor de la Phoenix, sau Timișoara, piesă semnată Pro Musica. La cerea publicului s-a cântat și ”Imnul Golanilor”, apărut la Revoluția din 1989. După ora 19:00, adică la mai bine de-o oră de la începutul acestui protest, cei prezenți în centrul Timișoarei au început să cânte ”Santa Klaus is comming to town”, solistul care interpreta piesa modificând versurile în timpul refrenului în ”Iohannis Klaus is comming to town”, fapt gustat din plin de mulțimea adunată în fața Operei Române.

Deși organizatorii au tot încercat să ”provoace” publicul să cânte sau să scandeze lozinci care să nu aibă legătură directă cu actuala Putere, fie că amintim Partidul Social Democrat, fie că-l pomenim pe premierul Victor Ponta, de cele mai multe ori, protestatarii nu lăsau să treacă mai mult de 2-3 minute fără a scanda anti-Ponta.

Chiar dacă o parte din presa locală, aservită PSD-ului, a încercat să ”bage strâmbe”, asemeni cum se va întâmpla și cu cea națională, ”prinzând” pe cine știe cine că ”plătește” protestatarii, timișorenii și nu numai ei, au fost capabili să vadă câți oameni au fost în Piața Victoriei, dar și să audă ceea ce s-a scandat!

Acțiuni similare de protest au avut loc și la Cluj, Sibiu, Bucureşti, Iaşi sau Constanţa.

[responsive_youtube

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Scandal monstruos! (Pseudo)alegeri și (pseudo)câștigători în PNL Timiș, sub bagheta magică a aventurierului Alin Nica

Circul a început de azi-dimineață, chiar în fața fostului cinematograf  ”Capitol” din Timișoara, acolo...

Aliante electorale pentru primariile din Sag si Mosnita Noua

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două alianțe în ceea ce privește...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în această perioadă, procesul de constituire...