Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

”5 lei pentru sterilizări GRATUITE”. Timișorenii își unesc ”forțele” de dragul cățeilor

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Asociația Pet Hope, una dintre cele mai experimentate în domeniul sterilizărilor din Timișoara, preia, până în data de 10 iunie, coordonarea campaniei ”5 lei pentru sterilizări gratuite”. Asociațiile ”Pieces of Heaven” și ”Animal care Team” Timişoara au spart gheața strângerii de fonduri și au efectuat deja zeci de sterilizări pentru animale care altfel ar fi devenit sursă de pui abandonaţi pe străzile oraşului.

”Pentru cei care donează, 5 lei nu reprezintă o sumă mare, dar pentru câinii sterilizați, 5 lei însemnă salvarea unor vieți. Familii care nu își duc câinele la veterinar, că nu știu sau nu își permit, alimentează strada cu zeci de pui, din șase în șase luni, la fiecare tură de călduri a cățelelor. Donând 5 lei oricine poate ajuta la scăderea numărului de câini de pe stradă și la educarea unei comunități în spiritul legii și al respectării animalelor”, a declarat Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope Timișoara.

Întrega campanie este transparentă, banii se pot transfera prin virament bancar sau prin paypal, cu mențiunea clară ”pentru 5 lei pentru sterilizări”, iar pentru fiecare suma donată cash se primește chitanță. Fiecare câine sterilizat va fi trecut în baza de date a campaniei și oricând se va putea verifica corespondența între suma de bani colectată din donații și numărul de câini sterilizați. Pentru această campanie s-au mobilizat și lucrează împreună, asociații de protecție a animalelor, voluntari și medici veterinari care acorda discounturi, astfel încât, din donațiile strânse, să se poată oferi cât mai multe sterilizări gratuite.

”Mi-e frică de amendă, nu-mi place când intră cățeaua în călduri, că-i nuntă de câini la poarta mea și tot stau cu stresul că poate rămâne gestantă. Mi s-a explicat cum funcționează sterilizarea, dar nu am bani. Am nevoie de ajutor, n-am nici măcar mașină să duc cățeaua la doctor” s-a plâns unul dintre stăpânii aflați pe lista de așteptare pentru sterilizarea gratuită a metișilor.

Sarcinile nedorite la cățelele din gospodărie reprezintă principala sursă a creșterii numărului de câini de pe stradă, iar autoritățile nu au gândit un sistem coerent în care familiile nevoiașe să fie ajutate în vederea stopării fenomenului de abandon a puilor nedoriți. Pe lângă protecția animalelor, asociațiile din Timișoara luptă pentru scăderea numărului de câini abandonați și prestează sute de ore de voluntariat pentru organizarea campaniei ”5 lei pentru sterilizări gratuite”.

”Pentru prima dată, principalele asociații de protecție a animalelor din Timișoara s-au reunit într-un proiect comun, în cadrul căruia își dozează resursele și forțele pentru a steriliza cât mai multe animale. De asemenea merită evidențiat faptul că, spre deosebire de campaniile de sterilizare precedente, realizate preponderent cu banii unor donori străini, de această dată, sterilizăm animale cu sprijin financiar din partea timișorenilor, a comunității căreia dedicăm munca noastră voluntară” a mai adăugat Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope Timișoara.

Orice persoană interesată să ajute, este rugată să viziteze pagina evenimentului de pe Faceebook, să acceseze site-ul Pet Hope sau să ceară datele bancare printr-un e-mail la adresa pet.hope.association@gmail.com sau prin telefon, la numărul 0723.00.47.69.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Campania „O Floare de colț”, prilejul prin care orice timișorean poate face diferența în viețile copiilor din centrele United Way

Fundația Balul Vienez de la Timișoara va lansa o nouă campanie de strângere de...

Deputatul Florin Bîrsășteanu vrea reabilitarea Serviciului Central de Sterilizare al Spitalului Județean EXCLUSIV

Mare parte din aparatele de sterilizare din cadrul Serviciului Central de Sterilizare a Spitalului...

Gala ”Pentru Voi” a ajuns la ediţia a XI-a. Când are loc evenimentul și pentru cine se strâng fonduri

"Gala Pentru Voi este un eveniment tradiţional al Fundaţiei Pentru Voi şi ne bucurăm...