GRENADĂ OFENSIVĂ descoperită la Aeroportul Timișoara. Conducerea nu a convocat comitetul de SECURITATE

- Advertisement -

Miercuri, 20 mai 2015, la orele dimineții, panica a fost cuvântul de ordine în rândul personalului aeroportuar din cadrul AIT. Motivul? O grenadă ofensivă descoperită de un cioban care-și plimba turma de oi chiar la gardul aeroportului.

Imediat după ce s-a făcut descoperirea, specialiștii Serviciului Român de Informații și-au făcut apariția pentru a lua măsuri. Cauza apariției ”din senin” a grenadei ofensive în zona Aeroportului Internațional Timișoara are legătură directă cu faptul că nu mai există Serviciul de Securitate al aeroportului și nu se mai fac patrulări.

În plus, managementul situațiilor de criză când apar astfel de probleme, în baza căruia se intervine, nu există, cum nu există nicio procedură legată de acest subiect. Responsabilul pe partea de securitate este Flaviu Șimon, fost SRI-st, angajat recent, care, după ce a fost adus la AIT de Daniel Dinu (șeful SRI de pe Aeroport), a dovedit cât de bine poate gestiona situațiile de criză).

La fel de ”profesionist”a acționat și Tiberiu Stamatovici, cel care ocupă funcția de Director Calitate, Siguranță și Securitate. Stamatovici și Șimon, pe lângă faptul că au fost luați prin surprindere și au asistat ca doi simpli spectatori la incidentul de astăzi, nici măcar nu s-au ”obosit” să dispună izolarea zonei și măsurile specifice, ceea ce denotă ”pregătirea” lor profesională și criteriile pe care au fost promovați.

Directorul geneal al AIT, Daniel Idolu nu se afla la muncă la momentul descoperirii grenadei, acesta ajungând la serviciu după ce a fost anunțat de incident. Până la ora publicării prezentului material, la Aeroportul Timișoara nu a fost convocat comitetul de securitate al cărui șef este chiar Idolu, comitet de securitate ce trebuia convocat în conformitate cu ”Managementul situațiilor de criză ale Aeroportului Internațional Timișoara” și prevederile legislației europene și naționale în domeniul securității aviației civile.

Un incident asemănător a avut loc ieri, când o mașină suspectă cu numere de înmatriculare din județul Arad, a fost verificată de SRI în parcarea P1, în fața terminalului A, autoturismul fiind parcat chiar în fața geamului biroului lui Alfred Simonis, directorul administrativ al AIT.

Încă odată semnalăm degringolada de pe Aeroportul Internațional Timișoara și lipsa măsurilor de siguranță și securitate, toate acestea afectând grav imaginea instituției în fața pasagerilor care utilizează AIT, și totul prin ”grija” bunului manager Daniel Idolu.

De menționat că dictatura instalată de Idolu în cazul angajaților AIT a atins cote maxime, acestora fiindu-le frică să vorbească despre ceea ce se întâmplă în instituție, fiind amenințați că dacă ”deschid gura” vor fi dați afară imediat. Suntem siguri că dacă noi nu am fi aflat, Daniel Idolu şi o parte din angajaţi, ar fi ascuns incidentul şi nu s-ar fi grăbit să transmită comunicatul de presă. 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare