Începând de luni, 23 martie și până joi, 26 martie 2015, inclusiv, poliţiştii rutieri din județul Timiș au desfăşurat activităţi în scopul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Pa parcursul celor patru zile au fost întocmite 10 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi au fost aplicate 960 de sancţiuni contravenţionale, 373 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 95 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi 188 de pietoni.

Polițiștii au mai reţinut, în vederea suspendării, 65 de permise de conducere, dintre care 20 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Oamenii legii au ”pus ochii” și pe permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 41 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii vor desfăşura activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.