Polițiștii din Timiș au făcut PRĂPĂD pe șoselele județului! Ce ”probleme” au avut cu pietonii, în weekend

- Advertisement -

Între 15 și 17 mai 2015, poliţiştii rutieri din județul Timiș au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

În cadrul acțiunilor, oamenii legii au întocmit 14 dosare penale şi au aplicat 582 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 317 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 74 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. De asemenea au fost sancţionaţi şi 58 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 35 de permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză sau semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. În aceeași perioadă au fost retrase și 8 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img