Ingrediente:
3 căni faina (sau cât cuprinde depinde de făină)
1 ou+1 gălbenuş
125 g untură (sau 250 margarină)
150 ml lapte
1 linguriţă rasă de sare
3 linguri zahăr
25 g drojdie
Umplutură:
300 g nucă (sau mai mult dacă preferaţi, după gusturi)
Puţin lapte
3-4 linguri zahăr
Finisaj:
Gălbenuş de ou + zahăr
Mod de preparare: Drojdia cu 1 linguriţă de zahăr se pune la înmuiat se adăugă puţin lapte călduţ şi 1-2 linguriţe de făină şi se lasă la dospit. Faina se amestecă cu untura până devine o compoziţie nisipoasă, ouăle se bat cu sarea la care se adăugă restul de zahăr şi laptele călduţ. Toate acestea se pun peste compozitia de faina si untura şi apoi se adăugă drojdia crescută, se frământă un aluat omogen care se lasă la crescut 40-50 minute după care se împarte în trei părţi egale. Din fiecare parte se întinde un dreptunghi mai subţire pe care îl umpleţi cu nucă amestecată cu zahărul şi laptele, se rulează şi se pun cele trei sucituri într-o tavă unsă cu uleii se mai lasă 15-20 minute la crescut, se împunge din loc în loc cu furculiţa. Înainte de a pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade se ung suciturile cu gălbenuş de ou şi se presăra zahăr deasupra.Se scot când sunt rumene.
Poftă Bună!!!