INGREDIENTE:
400 g faină
2 ouă întregi
praf de sare
110 ml lapte +3 linguri zahăr
25 g drojdie
Esenţa de vanilie, coaja lămâie, esenţa de rom
Umplutură:
130 g unt la temperatura camerei
6 linguri zahăr
Nucă tocată sau măcinata (cantitate după preferinţa)
10-12 linguri zahăr pentru caramelizat
Mod de preparare:
Pentru început cele 10 -12 linguri de zahăr se caramelizează într-o cratiţă cu diametru de 24 de cm şi se îmbracă pereţi acesteia după care se lasă la răcit. Din drojdie şi puţin lapte călduţ îndulcit se face o maia care se lasă câteva minute la dospit. Într-un castron se pune faină, la care se adăugă ouăle bătute cu praful de sare restul de lapte şi aromele se amestecă bine după care se adăugă treptat maiaua amestecând încontinuu.Se face un aluat omogen pe care îl frământaţi bine (se adăugă faina dacă este necesar).Se întinde o foaie dreptunghiulară cu grosimea de aproximativ 1 cm peste care se întinde untul amestecat cu zahărul la care se adăugă nucă, presând uşor cu palmele. Se rulează, iar rulada rezultată se taie în 6-7 bucăţi egale care se pun în picioare în cratiţa cu zahăr caramelizat lăsând spaţiu între rulade pentru creştere. Se lasă la dospit aproximativ 1 oră.Se pune în cuptorul preâncălzit la 170 grade pentru 40 minute. După ce s-a copt se scoate şi se răstoarnă imediat pe un platou (atenţie nu-l lăsaţi să se răcească în cratiţa pentru că se întăreşte zahărul).Se serveşte cu multă pofta .
Vă doresc Poftă Bună!!!