Reţeta zilei – Cornuleţe fragede

- Advertisement -

INGREDIENTE:

360 g smântâna slabă sau iaurt

350 g untură

2 linguriţe de zahăr

20 g drojdie proaspătă

1/4 linguriţă sare

1 esenţa vanilie

Umplutură: gem nucă rahat etc

550- 600 g faina sau cât cuprinde depinde de tipul de făină pe care îl folosiţi

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron se pune smântâna şi se adăugă drojdia sfărâmata şi zahărul.Se amestecă până compoziţia devine omogena apoi se adăugă untură (netopita) sarea şi esenţa de vanilie iar la sfârşit se adăugă treptat faina.Se frământă până se obţine un aluat omogen, pe care îl înfăşuram în folie alimentară şi îl punem pentru 2 ore la frigider.Se întinde o foaie mai subţire din care decupam dreptunghiuri.Se pune în mijloc umplutură (gem, rahat, nucă).Se formează cornuleţe pe care le coacem la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand se racesc se pudreaza cu zahar.

Poftă Bună!!!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...

Reţeta zilei – Prăjitura „Petre Roman”

INGREDIENTE: Pentru 1 foaie 3 ouă 3 linguri apă rece 6 linguri de...

Din aceeași categorie

Categorii Populare