Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberRețeta ZileiReţeta zilei - Cornuleţe fragede

Reţeta zilei – Cornuleţe fragede

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

INGREDIENTE:

360 g smântâna slabă sau iaurt

350 g untură

2 linguriţe de zahăr

20 g drojdie proaspătă

1/4 linguriţă sare

1 esenţa vanilie

Umplutură: gem nucă rahat etc

550- 600 g faina sau cât cuprinde depinde de tipul de făină pe care îl folosiţi

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron se pune smântâna şi se adăugă drojdia sfărâmata şi zahărul.Se amestecă până compoziţia devine omogena apoi se adăugă untură (netopita) sarea şi esenţa de vanilie iar la sfârşit se adăugă treptat faina.Se frământă până se obţine un aluat omogen, pe care îl înfăşuram în folie alimentară şi îl punem pentru 2 ore la frigider.Se întinde o foaie mai subţire din care decupam dreptunghiuri.Se pune în mijloc umplutură (gem, rahat, nucă).Se formează cornuleţe pe care le coacem la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand se racesc se pudreaza cu zahar.

Poftă Bună!!!

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare