INGREDIENTE:

1 pachet foi de napolitane

Aluat pentru beţişoare

250g faina

100 g unt (sau margarină)

2 linguri smântână

1 lingura cacao

1/2 plic praf de copt

Crema:

5 gălbenuşuri

250 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

7 linguri faina

500 ml lapte

250 g unt (sau margarină)

Glazura la rece

150 g zahăr pudră

2 linguri cacao

2 linguri ulei

3 linguri de apă fiartă

Câţiva stropi oţet sau lămâie

Mod de preparare:

Aluatul pentru beţişoare: Ingredientele se amestecă bine şi se formează un aluat omogen care se lasă la rece 1/2 oră. Apoi se împarte în 3 şi fiecare bilă se împarte în 10 biluţe din care se fac beţişoare care se coc la foc mediu (180 grade). Se lasă la răcit.

Sfat: beţişoarele sunt foarte fragile şi se rup uşor, nu vă necăjiţi la puteţi pune în prăjitură aşa cum sunt.

Crema: gălbenuşurile se mixează cu zahărul până devin albicioase apoi se adăugă laptele alternând cu făină. Compoziţia se pun pe foc sau pe baie de aburi şi se amesteca să nu se prindă, până se îngroaşă.Se lasă la răcit apoi se adăugă treptat la margarina spumată şi se amestecă bine până devine o cremă fină şi omogena.

Asamblare: Se ia o foaie de napolitane care se împarte în trei baza să fie mai lată decât laturile.Se pune un strat de cremă apoi se pun 5 beţişoare apoi iarăşi cremă şi 4 beţişoare şi tot aşa până la un beţişor.Se îmbracă în cremă şi se pun laturile de foi. Trebuie să vă iasă două căbănuţe. Deasupra se pune glazura la rece care se prepară, amestecând foarte bine toate ingredientele Glazura trebuie sa fie mai groasa .Se pune la rece pentru câteva ore sau peste noapte.

Vă doresc

Poftă Bună!!!

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.