Dezbatera pe tema paradelor LGBT adică al comunităţii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transexualilor se va desfăşura în cadrul Librăriei Cartea de Nisip pe data de 3 aprilie, începând cu orele 18:00. Evenimentul face parte din programul educaţional Closer to Oxford, recunoscut în România pentru modul „curat” prin care se afirmă în peisajul dezbaterilor publice. În cadrul evenimentului de joi, sarcina de a aduce argumente pro temei îi revine echipei afirmatoare formată din: Iulia Vladu, studentă a Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, şi Silviu Iacob, reprezentant LGBTeam – organizaţia a cărei misiune este promovarea culturii şi a persoanelor LGBT. De partea cealaltă a moţiunii, responsabili de a combate echipa afirmatoare şi de a susţine că este timpul să afirmăm că paradele Gay nu mai sunt necesare se află echipa negatoare format din: Dragoş Nistor, student al Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara, şi Oana Barbu – specialist în comunicare de brand şi PR. Participanţii vor fi invitaţi să voteze la începutul şi la finalulul întâlnirii care este poziţia lor asupra subiectului.
Renumit pentru crearea unui spaţiu echitabil de dezbatere, Closer to Oxford pune la dispoziţie platforma de debate online pentru studenţi şi formatul de dezbatere publică specific, pentru a găzdui o confruntare de idei în care argumentele să fie mai importante decât emoţia sau limbajul virulent. Tema este una care încă desparte societatea românească: drepturile comunităţii LGBT.
Paradele Gay Pride sunt organizate în majoritatea oraşelor mari din Occident, prima paradă din România fiind organizată în 2005 la Bucureşti, ca parte a festivalului Gay Fest. Ea reprezintă pentru participanţi şi susţinători un spaţiu de comemorare a luptei pentru drepturile LGBT şi a mândriei de a aparţine acestei comunităţi. Este singura manifestaţie care în toţi aceşti ani a atras nu doar critici din partea altor comunităţi – în special religioase – cât şi contra-manifestatii sau contestări în instanţă, pe motivul aducerii de „afront la moralitate şi de pericol în educarea celor tineri”. Motivul acestor parade este comemorarea luptei pentru drepturi LGBT și afirmația mândriei (pride în engleză) în cultura LGBT.
sursa foto:https://media.realitatea.ro/
publicati si ce s-a intamplat in timpul dezbaterii:
Romania nu tolereaza deviatii sexuali!