ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Taxa de depozitare a deşeurilor, în dezbatere publică la primărie. Ce anunţ a făcut firma Retim

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Dezbatere pe tema taxei de depozitare, astăzi, la Primăria Timişoara, acolo unde conducerea Retim a e explicat pentru cele câteva zeci de participanţi necesitatea impunerii unei astfel de taxe. Deşi creşterea tarifului nu este una mare, primarul Nicolae Robu s-a opus suportării costurilor de către abonaţii Retim, acuzând să societatea trebuia să se pregătească din timp şi să se modernizeze.

Conducera societăţii a declarat că „este vorba de o lege aprobată în 2012 care instituie o taxă de depozitare pentru cantităţi de deşeuri depozitate. Taxa a fost prevăzută cu aplicare din 2017 cu taxa de 80 de lei pe tonă depozitată şi creştere din 2018 la 120 de lei pe tonă. Am făcut în 12 ianuarie o adresă prin care am solicitat o majorare a tarifului cu 1,31 de lei pe metru cub pentru persoană şi 13 lei pentru fiecare metru cub de deşeuri colectate de la agenţii economici. Vrem să facem precizarea că această tacă este redusă faţă de alte localităţi din România, în parte şi graţie investiţiilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului (…) Am reuşit să reducem cu 15% cantitatea de deşeuri depozitate. Scopul taxei este să finanţeze infrastructura în domeniul mediului şi în cadrul serviciilor de salubritate, deci construirea unor instalaţii de tratare a deşeurilor şi remotivarea şi conştientizare a utilizatorilor cum că producerea de deşeuri implică costuri”.

Preşedintele FALT, Petru Olaru, a atenţionat că situaţiile în care asociaţiile de locatari sunt amendate pe nedrept sunt extrem de multe şi a cerut înfiinţarea unui număr unic de telefon pentru sesizarea acestor cazuri, în vreme ce consilierul PSD Ion Ardeal Ieremia a acuzat că pe strada pe care locuieşte au fost ridicate pubelele de colectare selectivă, astfel că oamenii se văd nevoiţi să arunce gunoiul nediferenţiat.

Gheorghe Para, directorul general al Retim, a completat că din 2009 „am făcut eforturi împreună cu CLT şi cu administraţia locală până în prezent pentru ca gestiunea deşeurilor într-un oraş ca Timişoara să se facă în condiţii apropiate de cele din marile oraşe din Europa. De exemplu, am pus 50.000 de pubele gratuite la dispoziţia cetăţenilor din Timişoara”, după ce a fost întrebat de consilierul PNL Adrian Lulciuc ce demersuri a făcut Retim pentru educarea populaţiei cu privire la reciclare. Reprezentanţii Retim au explicat că pentru acest an au alocat bani pentru achiziţia a 50.000 de pubele pentru colectare reciclabilă, dar şi că societatea nu dispune de resursele financiare necesare pentru plata unei astfel de taxe.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore