Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

1200 de polițiști timișeni vor asigura ordinea publică în timpul minivacanței de 1 Mai

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Potrivit purtătorilor de cuvânt al Inspectoratului Județean, poliţiştii din Timiș vor fi la datorie în perioada minivacanţei de 1 Mai. Astfel, aproape 300 de poliţişti de ordine publică, rutieră, proximitate şi investigaţii criminale, care vor acţiona zilnic pentru asigurarea a unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, vor fi dispuşi în zona centrelor comerciale, unităţilor de alimentaţie publică, zonele unde vor avea loc manifestări publice,  pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite. Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 757 sunt de la ordine publică, 230 de la poliţia rutieră, 59 sunt poliţişti de investigaţii, restul fiind de la alte structuri. Aceştia vor acţiona cu 438 de mijloace auto şi 81 de patrule pedestre, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere din judeţ pentru combaterea excesului de viteză, fluidizarea traficului, prevenirea ambuteiajelor sau a accidentelor de circulaţie. Totodată vor fi folosite toate aparatele radar aflate în dotarea Serviciului Rutier. În zonele aglomerate vor fi prezenţi şi poliţiştii de investigaţii criminale pentru prevenirea şi combaterea furturilor de poşete, din auto sau din buzunare.

40 de poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Timişoara vor acţiona, în medie, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona staţiilor şi triajelor de cale ferată, precum şi în trenurile de călători.

Deoarece o bună parte din timișoreni vor circula cu trenul în aceaastă perioadă, reprezentanții I.P.J. recomandă:

-Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare.

-Priviţi în jurul dvs. mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri.

-Mare atenţie când cineva se ciocneşte de dvs. „din greşeală” – în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dvs. pentru a nu-i da timp hoţului să scape.

-Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

-Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje.

-Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate.

-Solicitaţi sprijinul celor din jur atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni sau vă simţiţi în pericol. Apelaţi în cel mai scurt timp la poliţişti şi oferiţi-le acestora toate amănuntele despre cele întâmplate.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore