Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Comunismul se întoarce? Presa, CU PUMNUL ÎN GURĂ și pe Internet! Membrul CNA Narcisa Iorga face DEZVĂLUIRI incredibile

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Într-un interviu acordat Ziare.com, Narcisa Iorga (membru al CNA) a explicat cum se concretizează acest pericol, referindu-se la propunerile „pentru început minimale” în privința reglementării spațiului virtual, pe care le-a invocat președintele CNA, Laura Georgescu.

Libertatea de exprimare din mediul virtual este supusă unui risc enorm prin intrarea conținutului on-line sub autoritatea CNA. Motivul principal și plauzibil al unei astfel de hotărâri ar fi scopul nobil de a proteja minorii de posibile abuzuri, însă totul ar avea un cu totul alt sens dacă stăm să mai și gândim înainte de a lua astfel de decizii.

„Cum va putea să controleze spațiul virtual un CNA incapabil să igienizeze audiovizualul, din punctul de vedere al protecției minorului? Mă tem că libertatea de expresie din mediul virtual ar fi afectată de decizii luate arbitrar de către o instituție cu obiectivitate și credibilitate din ce în ce mai joase”, a avertizat Narcisa Iorga, membru al CNA.

În perioada 14-15 aprilie a avut loc, la Atena, Conferința Internațională „Protecția minorilor în era digitală”. Din partea Consiliului Național al Audiovizualului di România a fost prezent președintele Laura Georgescu, care a cerut, în ședința publică a CNA din 10 aprilie, acordul Consiliului pentru participare, nu însă și mandat pentru ce urma să susțină acolo.

”I-am cerut explicații cu privire la punctul de vedere pe care România, prin intermediul CNA, urma să-l prezinte la Atena. Inițial, a spus că nu va vorbi nimeni. Atunci de ce vreți sa mergeți?, am întrebat, adăugând că în cazul acesta, putem primi o informare oficială, ulterioară conferinței. Apoi a spus că trebuie neapărat să fim reprezentați. Suspectând că are ceva de ascuns, i-am cerut ca măcar la revenirea din delegație să informeze Consiliul, așa cum prevăd reglementarile interne de activitate. În ședința din 24 aprilie ne-a prezentat evaziv ce opinie a exprimat acolo: în România, spațiul virtual nu este reglementat, dar trebuie să fie. Ne-a spus ca la Atena s-a construit un puzzle cu un singur enunț: trebuie reglementat spațiul virtual și, având în vedere că în mai puțin de o lună comisarii europeni își predau mandatele, ar trebui să facem noi, CNA, primul pas, să preluăm inițiativa modificării Directivei europene” a declarat Narcisa Iorga pentru Ziare.com.

Conform Narcisei Iorga, în UE se poartă într-adevăr discuții cu privire la reglementarea conținutului din spațiul virtual de către autoritățile de reglementare din audiovizual, deci de către omoloagele CNA. ”Problema este că CNA nu-și îndeplinește în România nici măcar rolul pe care-l are în controlul audiovizualului. Cum va putea să controleze spațiul virtual un CNA incapabil să igienizeze audiovizualul, din punctul de vedere al protecției minorului? Eu văd un risc enorm pentru libertatea de expresie din mediul virtual, sub acoperirea scopului nobil de a proteja minorii de abuzurile posibile din mediul virtual” a mai spus membrul CNA.

”Culmea coincidenței, chiar în ziua în care Laura Georgescu propunea Consiliului să aibă inițiativa modificării Directivei, Vladimir Putin declara că Internetul este un proiect al CIA dezvoltat ca atare. Deocamdată, e amuzant, dar mă tem că modelele negative sunt cel mai rapid asimilate” a mai adăugat Narcisa Iorga.

Care sunt exemplele pe care își bazează Narcisa Iorga acuzația că în acest moment „CNA nu judecă altfel decât politic” și de ce spune că președintele Consiliului nu este de acord cu amenzi mare pentru emisiunile Antena 1, puteți citi în interviul intergral AICI.

foto:nasul.tv

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore