Acciza pe combustibil, efect de bumerang! Niciun leu în plus la Bugetul de Stat, încasările sunt chiar MAI MICI

- Advertisement -

Data de 1 aprilie 2014 a fost ziua în care Guvernul României a ”ucis” consumatorii de combustibil și implicit propriul buget, aplicând supra-taxa de 7 eurocenți pe fiecare litru de benzină, respectiv motorină. De la aceas dată și până la finele lunii iunie au intrat în ”buzunarele” statului 2,17 miliarde de lei, de pe urma acestei accize, însă până la introducerea ei încasările erau cu aproape 400.000.000 de lei mai mari decât după aplicarea taxei, anunță digi24.ro.

Datele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) arată dezastrul creat de Guvern prin implementarea acestei suprataxe pe carburanți, fapt ce a condus nu numai la scăderea colectărilor din accize, dar și, implicit, la cumpărarea a tot mai puţină benzină şi motorină de pe teritoriul țării noastre.

Practic, în prima lună după introducerea acestei suprataxe, benzinăriile au vândut cu 6,5% mai puţin faţă de martie, și iată cât de ”eficient” gândește și calculează Guvernul României, pentru români! Și în acest caz, pentru români e valabilă vorba ”și f***t și cu banii luați!” (imaginea de mai sus aparține Eleni Udrea, dacă îmi amintesc bine, dar nu are importanță, are… adevăr!)

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare