Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Acţiuni de Ziua Internaţională a Copiilor Străzii la Timişoara. Micuţii vor primi ceai şi sandwich-uri

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

De la vârste încă fragede şi până la adolescenţi, cei mai neneorocoşi dintre copii sunt obligaţi să-şi ducă traiul pe străzi, să doarmă şi să mănânce „cum apucă” sau să cerşească. În urma rezoluţiei din 1998 desfăşurat la Varşovia, Forumul Internaţional „Prietenii copiilor străzii” a dedicat ziua de 21 martie acestora.

În vreme ce anul trecut cei mici au putut participa la diferite ateliere, expoziţii sau circ, anul acesta manifestările se vor derula pe parcursul a două zile. Astfel, în data de 20 martie, între intervalul orelor 12:00 şi 14:00, mai mulți copii din comunitate (elevi la școli și licee din Timișoara), alături de beneficiari ai centrelor de plasament, vor participa la o sesiune de informare în care, alături de câteva filme motivaționale și informative, li se va vorbi despre riscurile presupuse de viața în stradă, care sunt, cel mai adesea, “acompaniate” de consumul de substanțe halucinogene și de trafic de persoane. Întâlnirea copiilor și adolescenților cu reprezentanții instituțiilor publice va fi găzduită de sala de spectacole a Teatrului “Merlin”.

În data de 21 martie, o echipă formată din reprezentanți ai Centrului de Primire în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Timiș (asistenți sociali, psiholog, asistent medical) se va deplasa în locurile frecventate de copiii și tinerii care trăiesc pe stradă (Piața 700, Gara de Nord, Complexul Studențesc etc.) și le va oferi acestora ceai cald și sandwich-uri, invitându-i, totodată, să vină la Adăpostul de Zi și de Noapte pentru Copiii Străzii din Timișoara. Echipei DGASPC Timiș li se vor alătura reprezentanți ai Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Timiș și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, care le vor vorbi, la rândul lor, despre riscurile consumului de substanțe halucinogene și al traficului de persoane.
Acţiunile desfăşurate de Ziua Internaţională a Copiilor Străzii vor fi desfăşurate prin intermediul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Timiș, în parteneriat cu Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Timiș și cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și cu sprijinul Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara.

sursă foto:.cugetliber.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

„Pantofii rosii” prezinta problema obsesiei societatii pentru aparente, la Teatrul „Merlin”

Ultima zi a lunii întâi din nou al aduce un spectacol inedit pe scena...

Luna martie, un DELICIU pentru copii, la Teatrul Merlin. Vezi programul spectacolelor

Luna martie aduce spectacole deosebite pentru copiii care sunt pasionați de teatru. De teatru...