Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișorenii pot testa viitorul pavaj din Centrul Istoric. Vezi unde!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Lui Nicolae Robu nu îi place tipul de pavaj care urmează să fie pus pe străzile renovate din Centrul Istoric. Edilul a anunțat că a vorbit cu arhitecții și au ajuns la concluzia că pavajul nu este potrivit pentru plimbare, fiind incomod. Mai mult, este posibil ca, în forma de acum, dalele să se slăbească. „Am avut o discuție cu arhitecții, inclusiv cu Șerban Sturza, fostul președinte al ordinului arhitecților din România și vreau să vă mărturisesc că sunt neliniștit pentru că nu aș vrea ca pavajul care va rezulta să fie unul care să ne provoace chinuri atunci când ieșim să ne plimbăm pe străzile și piețele orașului.”

În acest sens, municipalitatea a organizat un sondaj la fața locului. Timișorenii pot merge pe Strada fără nume ca să încerce mai multe tipuri de pavaj, și apoi să își dea cu părerea care ar fi cel mai potrivit. „Am cerut proiectanților să aibă în vedere, pe de-o parte, să se confere zonei aerul de vechime și un aspect frumos, dar pe de altă parte vreau ca acel pavaj să reziste în timp, să nu ajungem să constatăm că pietrele se mișcă după câțiva ani, și să se asigure comoditate la mersul pe jos, la plimbare. Am convenit să se facă pavări în mai multe variante pentru ca cetățenii să le poată vedea, să le poată încerca și la mers și să își spună părerea.”

Întrebat de ce s-a constata de abia acum că materialele și procedura aleasă nu este potrivită, primarul a explicat că uneori nu se pot anticipa probleme de această natură doar din planșele arhitecților. Edilul a ținut să dea exemplul malurilor Begăi, unde descoperit erori de proiectări datorită copacilor care nu au fos tăiați dar, spre deosebire de centrul istoric, la Bega nu au putu fi făcute modifcări prea mari deoarece lumea a protestat împotriva tăierii arborilor.

„Problemele apar la implementare. Pe planșe arată bine iar ca să nu se piardă fondurile și să nu se tergiverseze s-au acceptat soluții mai simple și, de exemplu, pe malul Begăi nu s-a recurs la tăierea unor arbori. Întâmplător e vorba de niște arbori bătrâni. Un om voinic arputea să îi scotă din pământ. Lângă se plantează sute de arbori, nu e normal ca proiectul să se întârzie pentru că nu se poate interveni într-un sistem de plantare care a luat naștere acum 50 de ani, în alte vremuri. De exemplu unul din copacii bătrâni din Piața Libertății a picat peste bustul lui Decebal și l-a spart. Gândiți-vă dacă era un om acolo. Bustul va fi reparat cât mai repede. Renovarea malurilor Begăi și renovarea Centrului Istoric sunt două responsabilități uriașe și la sfârșitul lucrărilor nu vreau să fiu paratrăznetul nemulțumirii timișorenilor din cauza ideilor proaste ale unor proiectanți.” a încheiat primarul.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=_Vvpq-Ij9kE&feature=youtu.be]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare