Incendiu în sala de consiliu a Primăriei Dudeștii Noi. Incidentul nu a fost raportat

- Advertisement -

Sala de consiliu a Primăriei Dudeștii Noi a fost distrusă în urma unui incendiu, care a distrus nu doar încăperea, ci și serverul și calculatorul care conținea toate documentele consiliului local, ne-au spus surse din cadrul instituției.

Curios este faptul că incendiul a avut loc în weekendul trecut, iar incidentul nu a fost semnalat nici pompierilor, nici polițiștilor. În plus, reprezentanții primăriei au demarat deja lucrările de renovare a sălii.

Surse din cadrul Primăriei Dudeștii Noi ne-au spus că incendiul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar flăcările au distrus complet sala, dar și serverul și calculatorul pe care se aflau toate documentele Consiliului Local Dudeștii Noi. În loc să sune la 112, angajații și reprezentanții primăriei au chemat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității și au ținut incidentul la secret. Nu s-a efectuat niciun apel care să anunțe pompierii sau poliția de incident.

Potrivit legislației aflate în vigoare, primarul este cel care coordonează intervenția și decide dacă este cazul sau nu să ceară ajutorul pompierilor militari. Potrivit legii 307/2006, edilul este obligat să raporteze incidentul.

„Primarul informează de îndată, prin orice mijloc, inspectoratul despre izbucnirea şi stingerea, cu forţe şi mijloace proprii, a oricărui incendiu pe raza unităţii administrativ-teritoriale, iar în termen de 3 zile lucrătoare completează şi trimite acestuia raportul de intervenţie”, se arată în textul legii.

La aproape o săptămână de la producerea incendiului, autoritățile locale din Dudeștii Noi nu au anunțat autoritățile competente în legătură cu acesta. Anunțați de presă, reprezentanții ISU Banat vor trimite o echipă în control. În urma controlului, primarul ar putea fi sancționat pentru că nu a anunțat incidentul. Potrivit legii, amenda în acest caz este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Primarul Alin Nica spune că încă se lucrează la raportul care ar urma să fie trimis către ISU Banat și că despre incident s-a scris în ziarul local.

„A luat foc sala de consiliu de la un prelungitor care a făcut scurt. N-aveam de ce să sunăm pentru că serviciul nostru voluntar a făcut față. Conform codificării ISU, atunci când ne depășește situația sunăm la ei să vină. Noi avem obligația conform legii să le trimitem raportul de intervenție. Datorită incendiului, nu ne-a mai mers rețeaua. Nu am avut acces la programul de contabilitate să verificăm cu inventarul ce era acolo și să stabilim pagubele”, a declarat edilul.

Cât despre informațiile primite pe surse, potrivit cărora au fost distruse documente ale consiliului local, primarul susține că acestea nu sunt adevărate.

„Am chemat firma care se ocupă de service să vadă dacă merg toate echipamentele. Firma ne-a spus că doar un router s-a distrus și o centrală telefonică, însă mai trebuiesc verificate niște echipamente de la Consiliul Județean Timiș și nu am toate informațiile. Nu s-au pierdut informații sau documente. Așteptăm să ne facem zugrăveala, rețeaua”, a mai spus Alin Nica.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=_Gi9YpzL8Zc&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img