Primăria Timişoara, pasibilă de plata unor daune de milioane de euro! Pentru ce anunță Robu referendum

- Advertisement -

Primăria Timişoara riscă să achite daune de milioane de euro după ce a blocat construirea unui incinerator de deşeuri, pe motiv că ar polua olfactiv.

Investiţia urma să fie realizată în perimetrul CET Sud, însă lucrările sunt blocate, iar recent asocierea Roelectro SA București – Baumgarte Boiler Systems Gmbh Bielefeld Germania a reclamat faptul că ordinul de semnare a lucrărilor a rămas nesemnat din 2013 pentru că primăria nu a pus la dispoziție terenul necesar construcției. Consilierii locali l-au mandatat marţi pe Lorenzo Barabaş să poarte discuţii cu firma International Recycling Energy, beneficiarul proiectului incineratorului de deşeuri în valoare de 66.000.000 de euro. Situaţia este una extrem de complicată, dat fiind faptul că firma ameninţă primăria cu un proces prin care va cere daune.

Primarul Nicolae Robu a declarat după şedinţa de plen că „Vor trebui să analizeze situaţia sub toate aspectele şi să propună ce consideră ei din partea IRE că ar trebui făcut în continuare. Decizia tot consiliul local o va lua în final şi poate vom face chiar o consultare informală pe o arie mai restrânsă şi nu neaparat un referendum pentru cetăţenii din cartierele învecinate. Eu nu vreau să se lege de numele meu un al doilea Continental, primul legându-se de numele precedentului primar. Nu vreau ca de numele meu să se lege niciun obiectiv care produce poluare. (…) Ştiţi bine că m-am ţinut tare pe poziţii pentru a proteja oraşului de orice urme de poluare, chiar şi de mirosuri neplăcute. De aceea nu am dat ordin de începere a lucrărilor pentru acest incinerator pentru că mi-a fost teamă că se va produce un miros neplăcut în zonă. Acum sunt sărbătorile, dar după ce trec trebuie să facem o consultare pentru că nu mai putem sta aşa, firma care a câştigat licitaţia pune presiune pe noi să dăm ordin de începere a lucrărilor”.

Întrebat de ce nu a făcut un referendum înainte de a se ajunge la ameninţarea cu procese, edilul Nicolae Robu a dezvăluit că se teme că timişorenii nu vor fi cooperanţi. „Mi-e teamă că facem un referendum şi cheltuim bani de pomană şi nu o să vină destul cetăţeni ca să validăm, şi de aici tregem concluzia că trebuie făcut incineratorul. Cred că trebuie să ţinem seama şi de asta. Dacă nu ţinem seama şi de cetăţeni, lucrurile stau în felul următor: am moştenit un proiect de la fosta administraţie, îl ducem mai departe şi îl punem în practică. Responsabilitatea punerii în practică îi revine lui Robu. Consiliul Local trebuie să decidă, nu poţi să nu îl faci dacă nu ai motiv serios, a mai adăugat edilul.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img