Cargo-a-făcut-spectacol-la-Timişoara_069-696x464

Ziua Majoraților va fi sărbătorită pentru prima oară în Timișoara în 7 mai. Programul include momente muzicale, spectacole de teatru, dansuri sportive și populare.

Ziua Majoraților este dedicată tinerilor care împlinesc 18 ani pe parcursul lui 2016. Ideea i-a aparținut primarului Nicolae Robu, care a decretat anul acesta, pe lângă Ziua Marjoraților, Ziua Tinerilor și Ziua Pensionarilor. Deoarece toate aceste manifestări au loc în apropierea alegerilor locale, fiind anunțate abia în urmă cu câteva săptămâni, adversarii politici ai primarului au ridicat mai multe semne de întrebare legate de motivele pentru care se organizează aceste zile abia acum și nu au avut loc în anii anteriori de mandat ai edilului.

“Este pentru prima dată când avem o astfel de zi şi ne dorim ca şi acest eveniment, alături de celelalte dedicate unor categorii speciale de cetăţeni, să se bucure de succes şi să devină o tradiție în oraşul nostru”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Programul complet:

11:00 Orchestra „Timişoara Big Band” a Casei de Cultură a Municipiului
12:00 Liceul cu Program Sportiv „Banatul” – demonstraţie de zumba
12:30 Colegiul Naţional Bănăţean – musical prezentat de trupa de teatru în limba engleză a şcolii, Heaveny Hell, trupa de dans popular românesc, momente muzicale, dans sportiv
13:00 Colegiul de Artă „Ion Vidu” – trupa „Fancy Pants”, monolog „Harpagon” din Avarul de Moliere, moment coregrafic, monolog „Bianca” din Pisica Verde de Elise Wilk, muzică uşoară
13:50 Liceul Teoretic Grigore Moisil – piesă de teatru cu trupa „Persona”
14:30 Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” – moment muzical
14.40 Orchestra de tineret a Casei de Cultură a Municipiului Timişoara

După finalizarea programului, CHECK-OUTimișoara – Capitala Tineretului din România invită timișorenii la un maraton cultural, în patru puncte din oraș. Tinerii părinți sunt așteptați să deseneze în Parcul Copiilor, tinerii și întreaga comunitate sunt invitați la un picnic cultural în Parcul Justiției, o sesiune de improvizație muzicală în Piața Unirii și lecții de dans în Piața Libertății.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Timişoara, cu sprijinul Filarmonicii Banatul şi al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here