Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialMașini abandonate pe domeniul public, cu abonament Timpark

Mașini abandonate pe domeniul public, cu abonament Timpark

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Peste 600 de mașini abandonate zac pe străzile din Timișoara, iar Poliția Locală se plânge că procedurile de ridicare a acestora sunt greoaie și durează lungi perioade de timp. Mai mult, unii șoferi plătesc abonamente Timpark pentru a ține locurile de parcare blocate cu rable care nu mai pot fi folosite.

Potrivit datelor Poliției Locale, în Timișoara sunt 625 de mașini posibil abandonate. Dintre acestea, agenții au aplicat somații pentru 351 de autovehicule, alte 274 fiind în diferite stadii de verificare. Absolut nicio mașină abandonată nu a fost ridicată de pe străzile orașului. Oamenii legii spun că procedurile sunt greoaie și durează mult timp.

„Vehicul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului. Potrivit legii, procedura pentru ridicarea vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţii administrativ-teritoriale se bazează pe o metodologie care implică întocmirea a numeroase documente şi respectarea termenelor pentru ducerea lor la îndeplinire, iar acestea pot dura până la câteva luni”, au explicat reprezentanții Poliției Locale.

Reporterii Vocea Timișului au aflat și care sunt metodele pe care le folosesc unii timișoreni pentru a-și ține rablele aproape de casă. Mulți proprietari de astfel de autoturisme abandonate își fac abonamente Timpark pentru acestea, iar polițiștii se trezesc în imposibilitatea de a ridica mașinile de pe străzi. În tot acest timp majoritatea timișorenilor se plâng de lipsa de locuri de parcare din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...