Început de weekend cu iz istoric la Festivalul Baroc

- Advertisement -

Ziua de vineri a fost închinată prinţului Eugeniu de Savoya, un simbol al istoriei timişorene. Programul a început la ora 12.00 în Piaţa Unirii, unde a avut loc o paradă militară în costume de epocă organizată în cinstea intrării lui Eugeniu de Savoya în cetatea Timişoara, în anul 1716. Ostaşii au defilat până la Bastionul Cetăţii.
Astăzi, au avut loc majoritatea evenimentelor din cadrul programului. Bastionul Theresia a fost învăluit de izul istoric al vechilor timpuri iar toţi ce care au participat la cea de a 6a zi a festivalului au putut savura o bucată din trecut. Activităţile au inclus o demonstraţie muzicală a vechilor menestreli întreţinută de trupa Pelegrinii precum şi atelier de dans renascentist, pictură şi scrisori medievale, proiecţie de film documentar. Călătorii în timp s-au putut bucura de un stand de cărţi filosofice şi de reproduceri arheologice, precum şi de imprevizibilă roata a virtuţilor. Pentru cei mai tineri dintre participanţi, Festivalul Baroc le-a adus o reprezentaţie de teatru de păpuşi, „Vrăjitorul din Oz” precum şi un atelier de muzică pentru copii.
Activităţile continuă astăzi până la orele 20.00 când penultima zi de festival se va încheia cu un concert de orgă în cadrul bisericii adventiste din Timişoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare