Maşinile abandonate de pe străzile timişene – posibile capcane teroriste

0
664

Pe străzile oraşului de pe Bega îşi fac veacul peste 2.000 de maşini abandonate ce ocupă locurile de parcare. Viceprimarul, Train Stoia consideră însă că nu aceasta este problema majoră ci … posibilitatea unor atacauri teroriste prin intermediul acestor vehicule.

În ciuda faptului că nu a existat niciodată un astfel de eveniment, niciodată nu putem fi siguri.Dacă vreodată, fiind în trecere prin România, un terorist ar decide că doreşte să împânzească o Dacia 1300 cu încărcături explozive?

Primăria Timişoara va pune în aplicare legea de gestionare a autoturismelor abandonate pe domeniul public.Astfel, conform legii 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale, se numeşte vehicul fără stăpân orice vehicul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare staţionat pe domeniul public al cărui deţinător legal nu este cunoscut precum şi orice vehicul staţionat pe domeniul public său privat de cel puţin un an.
În baza acestei legi, maşinile abandonate vor fi identificate, pe caroserie acestora vă fi plasată o somaţie ce prevede ridicarea vehiculului în termen de 10 zile de către proprietar iar la expirarea acestora, maşina va fi ridicată de către organele de poliţie. Autoturismele vor fi duse la un depou unde dacă nu vor fi revenidcate într-o perioadă de 30 de zile, vor intra în proprietatea statului.

„Maşinile abandonate trebuie ridicate fie de proprietari într-un termen stabilit de Consiliul Local, fie de primărie,duse în depozit şi predate la fier vechi.În Orientul Mijlociu sunt maşini capcană,noi n-am păţit-o, dar trebuie să acţionăm preventiv ca să nu păţim asemenea activităţi de natură teroristă” a declarat viceprimarul, Traian Stoia.

La şedinţa de lună viitoare, consilierii locali vor pune bazele unei hotărâri prin care detaliile vor fi specificate mai clar.

Spune-ţi opinia civilizat!