Leacul pentru mahmureală – o băutură la îndemâna tuturor

0
647

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Sun Yat-Sen din Guangzhou, China, au analizat modul în care mahmureală ar putea fi prevenită chiar înainte de a apărea. Pentru a realiza acest lucru, ei au studiat în detaliu procesul metabolic prin care trece corpul unei persoane ce a „luat câteva pahare la bord”.

Astfel, ei au descoperit că etanolul din băuturile alcoolice este metabolizat de o enzimă cunoscută sub numele de alcool dehidrogenază (ADH) în acetaldehidă. Se crede că acetaldehidă este adevărata cauză a efectelor produse de alcool, precum mahmureală. Ulterior, ea este metabolizată la rândul ei în acetat de enzimă dehidrogenază aldehidă (ALDH).Cu alte cuvinte, aceste ADH şi ALDH sunt responsabile pentru stările de mahmureală.
Oamenii de ştiinţă au supus testelor aproximativ 57 de băuturi diverse, de la infuzii de plante la băuturi carbogazoase pentru a urmări efectele pe care acestea le au asupra corpului după consumare. Câştigătoare a fost, în mod surprinzător, o băutură carbogazoasă ce în China poartă numele de Xue bi iar la noi echivalentul ei este… Sprite. Aşadar, această băutură consumată înainte de a începe ritualul de alcoolizare poate ameliora mahmureala. Astfel, noi vă „spunem pe bune” că Sprite vă va ajuta în dimineţile „de teroare” când durerile de cap şi greaţa vă vor biciui corpul.

Spune-ţi opinia civilizat!