politie-actiuni-scoli

Polițiștii timișeni au demarat verificările în școli și în apropierea acestora, în cadrul unei acțiuni ce are ca scop prevenirea și combaterea delincvenței juvenile.

“În baza Planului aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a dispus ca în perioada 9 – 13 mai a.c., să fie intensificate, la nivel naţional, acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. Măsurile luate de poliţiştii sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază şi acces în unităţile, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003; acordarea sprijinului de specialitate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin „112” şi combaterea absenteismului şcolar)”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Mai multe echipaje de poliție sunt prezente în zona intrărilor școlilor, zilnic, la orele la care elevi intră sau ies de la cursuri. Agenți de poliție patrulează și în zona unităților școlare, atât în timpul orelor de curs, cât și după terminarea acestora.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii rutieriști și cei de la prevenirea criminalității organizează întâlniri preventive cu elevii, în sălile de curs.

În primele două zile de la demararea acțiunilor, oamenii legii au desfășurat 76 de evenimente preventive în cadrul orelor de curs, au efectuat 21 de controale privind respectarea Legii 333/2003, iar pe linie rutieră au fost aplicate 21 de contravenţii.

Oamenii legii continuă acțiunile pe această linie și participă și la Târgul Liceelor Timişene, în cadrul căruia sunt prezentate ofertele educaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here