Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăFOTO Timisoara pentru maidanezi – “Câinii vorbesc prin vocea noastră”

FOTO Timisoara pentru maidanezi – “Câinii vorbesc prin vocea noastră”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Aproximativ 100 de protestatari și-au făcut apariția cu bannere ce scandau mesaje menite pentru a salva viețile „lătrătorilor”, lumânări și desigur, companionii lor patrupezi. Adunarea a fost una pașnică, inițiatorii au dezbătut liber soluțiile posibile cu cei prezenți acolo, propunând un recensământ al câinilor,acțiune ce ar fi posibilă cu ajutorul implicării în voluntariat al mai multor persoane precum și opțiunea adopției la distanță adică în cazul în care o persoană nu dispune de posibilitatea de a lua un câine acasă, să îi poată aloca lunar acestuia o sumă de 10 euro până în momentul în care i se va găsi un cămin potrivit.

Danyflor, cea mai important firmă de ecarisaj din Timișoara, a fost clădită în anul 2001 și beneficiază de 200 de locuri plănuind extinderea pentru a putea “caza” încă 500 de animale. “Trebuie mutat Danyflor-ul. Totul este infectat.”, “Jigodia și parvo rămân în pământ 30 de ani”, au afirmat cei din asociații. Iar, din cele mărturiste nici situația celor adăpostiți acolo nu este prea roz,  “Sunt scheletici, nu mai văd.Nu-i adoptă nimeni. Ei zic ca așa au ajuns dar au devenit”.

Concluzia a fost că se va discuta cu cei de la conducerea locală despre cele mai eficiente soluții în ceea ce privește salvarea maidanezilor „de la masacru” și încă o posibilă întâlnire a protestatarilor. Asociațiile cer ajutorul iubitorilor de animale în ceea ce privește implicarea lor în activități de voluntariat pentru a da randament și a reuși să împiedice “genocidul canin”.

 

 

foto: Claudia Leonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața Primăriei Uivar, după ce majoritatea...

Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este unul dintre cele mai vechi...

Un nou târg de adopții canine, la Timişoara! Evenimentul are loc în acest weekend

Iubitorii de animale, invitaţi să adopte un patruped! În weekend are loc cel de-al...