Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieSDM, exclusivitate pentru toate lucrările la drumurile din Timişoara. Ce obligaţii va...

SDM, exclusivitate pentru toate lucrările la drumurile din Timişoara. Ce obligaţii va avea societatea CL Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Aleşii locali au decis: Societatea Drumuri Municipale va avea exclusivitate pentru reparaţiile făcute la drumurile din Timişoara. Decizia a fost luată în plenul de marţi, cu un amendament important făcut de pesedistul Dan Idolu.

Acesta a cerut ca în cadrul contractului de atribuire a gestiunii să se specifice obligaţia SDM de a efectua în regie proprie 70% din lucrările pentru care are contracte. Propunerea lui Idolu a fost bine primită de aleşii locali, care s-au arătat pro amendamentului în urma căruia doar 30% din lucrări vor mai putea fi subcontractate altor firme. O altă cerinţă formulată de Dan Idolu a fost ca SDM să îşi extindă activitatea astfel încât să se ocupe şi de proiectare, însă o decizie în acest sens va fi luată la finele lunii ianuarie.
După şedinţa de plen, primarul Nicolae Robu a declarat că „Începând de acum, toate lucrările de întreţinere de carosabile, de trotuare, de poduri, de amenajări de aşa ceva între blocuri vor fi făcute de către SDM. SDM a făcut lucrări de calitate şi asta garantează că vom face mai mult decât am făcut până acum pentru că SDM răspunde presiunii mele, pe când o firmă oarecare dacă vrea răspunde, dacă nu, nu”.

Amintim că în anexa ce însoţea studiul de oportunitate privind atribuirea tuturor lucrărilor către SDM, studiu postat pe site-ul primăriei, se arăta că „Prin acest contract de delegare de gestiune se urmărește realizarea activităților: – executarea lucrărilor de întreținere și reparații a străzilor și podurilor de pe raza municipiului Timișoara; – verificarea stării tehnice a străzilor și podurilor, identificarea și localizarea degradărilor produse în carosabil și remedierea operativă a acestora; – creșterea eficienței lucrărilor de reabilitare și întreținere a străzilor și podurilor, prin adoptarea unor soluții, materiale și tehnologii performante; – organizarea fronturilor de lucru, semnalizarea corespunzătoare a lucrărilor și adoptarea restricțiilor de circulație necesare desfășurării traficului în condiții de siguranță pe toată durata execuției lucrărilor de întreținere și reparații a străzilor și podurilor; – urmărirea comportării drumurilor și podurilor în vederea asigurării exploatării normale a acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare