ruga-si-sarbatoarea-recoltei-dudestii-noi

Cȃntec, joc şi multă voie bună. De toate astea vor avea parte toţi cei care vor fi prezenţi la Ruga comunei Dudeştii Noi, pe data de 26 octombrie. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta, ȋn aceeaşi zi, va avea loc şi Sărbătoarea Recoltei. Programul va ȋncepe la ora 10.00 cu Sfȃnta Liturghie la Biserica Ortodoxă. Două ore mai tȃrziu va avea loc Sărbătoarea Recoltei, ȋn centrul comunei, iar de la ora 16 se va desfăşura Slujba de Hram. Ruga se va deschide cu un program artistic susţinut de Ansamblul “Dudeşteana” şi de Formaţia Florin Ionaş “Generalul”, alături de solistul Nicu Novac. De la ora 20.00 va ȋncepe Balul Rugii, cu un program artistic susţinut de formaţia mai sus amintită şi de soliştii Diana Selagea, Mile Povan şi Claudia  Ionaş.

Ziua următoare, adica 27 octombrie va fi rezervată petrecerii şvăbeşti a localităţii, cunoscută sub numele de Kirchweih. Ce care doresc să participe sunt aşteptaţi la sediul Primăriei să-şi achiziţioneze bilete. Preţul unui tichet este de 30 de lei şi include meniul şi un bilet la tombolă. În deschiderea evenimentului vor urca pe scenă membrii ansamblului “Dudeşteana”, dar şi ansamblul de dansuri şvăbeşti din Becicherecul Mic. Mai departe, atmosfera va fi ȋntreţinută de orchestra “Timişoara Big Band”, dar şi de maestrul Pera Todorovici şi formaţia de tamburaşi.

Duminică, ȋn data de 28 octombrie, va avea loc Cupa Rugii la minifotbal, eveniment aflat la cea de-a opta ediţie. Atunci se vor reuni echipe de fotbal din localităţi ȋnvecinate, care vor lupta pentru un loc pe podium.

 

Denise Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.