Medalii

Simularea Bacalaureatului are scopul de a testa cunoștințele elevilor și de a-i obișnui cu atmosfera tensionată a examenului. Șapte elevi din Timiș au profitat de simulare pentru a vedea dacă reușesc să… copieze. Aceștia au fost prinși de către profesorii supraveghetori.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, patru dintre elevi au copiat la simularea probei de Limba și Literatura Română, unul la simularea probei de Matematică unul la cea de Istorie, iar ultimul, la proba la alegere a profilului, fiind elev la Liceul Sportiv Banatul. Un singur elev a fost prins cu o fițuică, restul încercând să copieze cu telefoanele mobile.

Notele simulărilor sunt pur informative, ele nu vor fi trecute în catalog sau luate în considerare. De asemenea, cei care au fost prinși copiind pot participa și la restul probelor, nefiind eliminați, ca în cazul examenului de Bacalaureat. Totuși, elevii ar putea intra în vizorul profesorilor și supraveghetorilor ca fiind unii predispuși spre astfel de activități.

Simularea examenului de Bacalaureat este susținută de aproximativ 8.500 de elevi de clasa a 11-a și a 12-a. Rezultatele urmează să fie anunțate în 18 martie.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.