Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePoliția Locală va verifica periodic cetățenii care au adoptat câini vagabonzi. Vezi...

Poliția Locală va verifica periodic cetățenii care au adoptat câini vagabonzi. Vezi de ce!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu a anunțat că în curând municipalitatea va da startul licitației de contractare a unei noi societăți de gestionare a câinilor fără stăpân de pe străzile Timișoarei. În acest sens, edilul a declarat că a schimbat o parte din prevederile prezente în caietul de sarcini: Vă anunț că pregătim licitația pentru contractarea unei societăți de gestionare a câinilor din Timișoara. În plus, am stabilit o parte din prevederile care vor însemna sarcinile pentru viitorul gestionar al populației canine din Timișoara și vor fi câteva idei noi în acest sens.”

Astfel, primarul a explicat că noul contract va prevedea că prețul serviciilor de administrare a câinilor va fi mult mai mic decât a fost până acum, în perioada Danyflor. Mai mult, Robu a hotărât ca atunci când un cetățean al orașului va fi mușcat, acesta să primească despăgubiri de la viitoare firmă contractată de municipalitate și nu de la Primărie cum se făcea până acum. Soicetatea de gestionare va primi penalizări la contract în funcție de numărul celor mușcați și de numărul câinilor văzuți  pe stradă de către inspectorii primăriei.

„Vreau să spun din start că prețul la care se vor plăti serviciile de administrare a câinilor va fi mult mai mic decât până acum. Pe de altă parte, societatea care va gestiona populație canină, va trebui să plătească despăgubiri persoanelor mușcate de câini pe domeniul public. Primăria nu a fost dată în judecată de cineva care a fost mușcat de câine, până acum, dar eu cred că răspunderea trebuie să aparțină viitoare societăți. Mai mult, vor opera penalități în funcție de numărul de persoane care vor fi mușcate conform înregistrărilor spitalelor din Timișoara. Alte penalități vor fi date în funcție de numărul de câini care va fi văzut pe străzi, când vor fi făcute inspecții de către persoanele autorizate. Sperăm că asemenea măsuri vor responsabiliza firmele. Dorim să asigurăm mai multă grijă pentru banul public decât a fost asigurată în contractul ce tocmai a expirat.”

Robu a mărturisit că nu știe exact cifra câinilor vagabonzi din Timișoara, dar a recunoscut că în ultima vreme animalele s-au înmulțit. Edilul crede că responsabili sunt o parte din persoanele și asociațiile care au adoptat câini și apoi, susține primarul, le-au dat drumul înapoi pe stradă. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, Robu a anunțat că se va aproba o dispoziție specială în cadrul regulamentului de funcționare a Poliției Locale, prin care agenții vor avea dreptul să verifice dacă posesorii de câini adoptați mai au animalele sau nu.

„Deocamdată nu știm câți câini sunt pe străzile din oraș. Eu persoal am văzut în ultima vreme o mulțime de câini, câini în haite  și nu au avut cum să fie inventariați. În mod suspect au apărut când noi am declanșat acțiunea prevăzută prin lege de eutanasiere. În acest sens am dat dispoziții Poliției Locale să vadă dacă cineva dă drumul la câini și să verifice persoanele și asociațiile care au adoptat animale, să vedem dacă îi mai au sau nu. Cetățenii care au adoptat câini și-au asumat o răspundere și vor fi vizitați de o echipă de control. ”

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=J7IFJ61EtJk&feature=youtu.be]

sursă foto:newsfirst.lk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...