Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieȘapte vaporetto vor sosi pe Bega în jumătate de an. Cât se...

Șapte vaporetto vor sosi pe Bega în jumătate de an. Cât se va plăti pentru acestea VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După o adevărată odisee cu privire la achiziționarea vaporetto, astăzi a fost anunțată, în sfârșit, vestea bună pentru Timișoara. Cele șapte ambarcațiuni care urmează să sosească pe Bega în maximum jumătate de an vor servi timișorenilor și turiștilor atât pentru transportul de agrement, cât și pentru cel în comun.

„Sunt foarte bucuros că am încheiat cu succes licitația. După ce am eșuat la prima licitație, de data aceasta, al a doua, a fost cu succes. Totul s-a desfășurat în condiții bune, nu au fost contestații și am putut semna contractul de furnizare a ambarcațiunilor”, a declarat Nicolae Robu. Firma care a câștigat licitația, SPAT YARD SRL, este din Galați, și a făcut o ofertă de achiziționare a vaporetto cu suma de 6,9 milioane de lei. „Termenul de livrare este de 6 luni, valoare totală fiind de 6,9 milioane de lei. Am reușit să economisim suma de 4,2 miliaone de lei, pentru că suma totală de care am dispus a fost de 11 milioane de lei. Pe parcursul celor șase luni ele vor veni în mod eșalonat, după un grafic care urmează să fie stabilit”, a mai adăugat edilul Timișoarei.

Lungimea unei asemenea ambarcațiuni este de 12,7 metri, înălțimea de 4,9 metri, înălțimea de construcție de 1,05 metri, iar pescajul de 0,65 de metri. Fiecare navă necesită un echipaj format din două persoane, iar numărul de locuri este de 50. „Fiecare vaporetto va avea 50 de scaune. Vom avea ambarcațiuni care circulă în cadrul sistemului de transport comun al RATT, după un program regulat, dar vom avea și altele care vor fi folosite pentru agrement. Mă aștept, mai degrabă, la început să fie folosite ca agrement, până lumea se va obișnui cu ele”, a încheiat primarul Timișoarei.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare