Palmișoara reapare pe harta României. Palmierii s-au întors în centrul Timișoarei! FOTO

Date:

După ce au stat toată iarna în seră, ca să nu înghețe, palmierii au fost replantați astăzi de muncitorii de la Horticultura pe Bulevardul I.C. Brătianu. De dimineața se muncea de zor pentru ca pomii exotici să împodobească una din cele mai importante artere din Timișoara.

Conform șefului de la Horticultura, Andrei Drăgilă, palmierii, care au fost retrași în octombrie și ținuți în seră, au fost „hrăniți” cu îngrășământ, și au crescut cu câțiva centimetri.

Anul trecut, edilul Nicolae Robu a achiziționat din banii timișorenilor 40 de palmieri, la prețul de 140 de euro bucata. Aceștia au fost plantați în ghivece de plastic, pe spațiul verde de pe două bulevarde din oraș. Decizia primarului a împărțit cetățenii în două tabere, o parte care au apreciat gestul lui Robu, și o parte care consideră că palmierii sunt necaracteristici arhitecturii și spiritului vienez al orașului. Cei din urmă au organizat și un protest, pe scuarul din fața Muzeului de Istorie, numind locația „Palm Square”, iar Timișoara a devenit „Palmișoara”.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare