Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialReţea de contrabandă cu ţigări din Serbia, anihilată la Timişoara, după o...

Reţea de contrabandă cu ţigări din Serbia, anihilată la Timişoara, după o urmărire ca-n filme. Poliţiştii de frontieră anchetaţi VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Începând cu luna ianuarie a acestui an, poliţiştii de frontieră au iniţiat un complex de măsuri în vederea destructurării unei reţele de contrabandişti de tigari. Din actele efectuate în cauză, poliţiştii de frontieră s-au sesizat în legătură cu activităţile infracţionale desfăşurate de mai multe persoane, în cauză stabilindu-se existenţa şi funcţionarea unui grup infracţional constituit din persoane implicate, în diferite forme de participaţie, în colectarea şi revânzarea ţigaretelor de contrabandă.

„În baza informaţiilor deţinute de către lucrătorii noştri, în data de 6 aprilie 2014, au fost monitorizate două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă care au intrat în România. La intrarea în localitatea Moraviţa, poliţiştii de frontieră au efectuat activităţi de control al mijloacelor de transport. Şoferii celor două autoturisme nu au oprit la semnalele regulamentare, unul dintre ei trecând cu viteza prin filtru, lovind uşor doi poliţişti de frontieră şi forţând barajul antipneu” ne-a informat Poliţia de Frontieră Timişoara.

Oamenii legii au pornit imediat în urmărirea celor două maşini, reuşindu-se identificarea persoanelor implicate şi a locaţiilor unde au fost descoperite cele două autoturisme. În baza autorizaţiilor Judecătoriei Deta, poliţiştii de frontieră au desfăşurat percheziţii domiciliare la imobilele în cauză, de pe raza localităţii Moraviţa, în urma cărora au fost descoperite 82 de baxuri de ţigări ce conţineau cantitatea de 41.124 pachete de ţigări.

Ambii conducători auto a fost reţinuţi şi au fost audiaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontiera Moraviţa, iar faţă de unul dintre ei, Alin G., a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi ultraj. Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorilor de pe lângă Judecătoria Deta, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră loviţi de autoturism au fost răniţi uşor, li s-au acordat primele ingrijiri medicale şi sunt în afara oricărui pericol.

Totodată, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a dispus cercetarea prealabilă, în regim de urgenţă, a şefului PTF Moraviţa, precum şi a trei agenţi din cadrul punctului de frontieră care s-au aflat în serviciu în data de 6 aprilie 2014, pentru a se stabili modul cum a fost efectuat controlul de frontieră asupra celor doua vehicule şi dacă aceştia şi-au îndeplinit atribuţiile specifice, urmând a fi sesizat Consiliul de Disciplina, in vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun faţă de aceştia, conform Statutului Poliţistului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Accident grav pe Calea Șagului din Timișoara! O mașină a ajuns pe contrasens, a lovit doi pietoni și a distrus mai multe autoturisme

Un accident grav de circulație a avut loc în această după amiază pe Calea...

Mircea Ionescu, fost director Romtelecom Timiș, protagonistul unui accident rutier, sub influența alcoolului

Mircea Ionescu, fost director Romtelecom Timiș, actualmente patron al unui hotel și azil de...

Mort de beat la volan, a provocat un accident pe strada Iosif Vulcan din Timisoara

Accident de circulație, luni după-masă, pe strada Iosif Vulcan din Timișoara.Trei mașini s-au ciocnit...