Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primarul Nicolae Robu mulțumește Teatrului Merlin pentru cei 65 de ani de activitate culturală

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cu ocazia aniversării a 65 de ani de activitate a Teatrului de Păpuși Merlin, primarul Nicolae Robu a ținut să mulțumească și să felicite colectivul de actori și artiști din cadrul insituției. Edilul a anunțat că în acest sens, timp de 10 zile, la Galeria Expozițională a Primăriei vor fi organizate expoziții de păpuși, fotografii și schițe de scenografie.

„Se împlinesc 65 de ani de activitate Merlin și ca să marcăm cum se cuvine, considerând că teatrul de păuși este una din instituțiile importante din oraș care a bucurat sufletele a mii și mii de copii, am pregătitmai multe activități în acest sens. În șirul evenimentelor dedicate acestui jubileu am organizat o expoziție de păpuși, fotografii și schițe de scenografie care ilustrează parcursul acestei instituții de cultură. Deschiderea expoziției va avea loc astăzi la Galeria Expozițională a Primăriei din Piața Victoriei nr. 5, și va rămîne deschisă pînă în 28 martie. La ora actuală, teatru Merlin merge foarte bine, cu o agendă de spectacole bogată. Mie mi-a făcut plăcere să urmăresc fragmente de spectacol de-a lungul timpului, în Centru, în Unirii, cât și în alte locuri. Vreau să felicit Teatrul, întreg colectivu cât și doamnei directoare. Fac cinste Timișoarei.”

Teatrul Merlin din Timișoara  este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș. Înființat în 1949, Teatrul Merlin este singurul teatru de păpuși cu personalitate juridică din vestul țării. Instituţia are un program repertorial variat ce cuprinde aproximativ 20 de spectacole care se adresează copiilor și tinerilor. Proiectele artistice și educative din cadrul teatrului au drept scop crearea unui centru de interes cultural, capabil să reunească întreaga familie și să reflecte multiculturalitatea zonei, dar și deschiderea spre noile tendințe avangardiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare