DSCF0381

Preşedintele PP-DD Timiş ne-a dezvăluit câteva amănunte legate de această întâlnire, una cu caracter de fair-play politic, aşa cum însuşi Robu o cataloga. În afara acestui subiect important în plan local, Diaconu a mai abordat şi cele trei subiecte importante desfăşurate în această săptămână la nivel naţional.

Accidentul aviatic petrecut în Munţii Apuseni a fost de departe cel mai mediatizat subiect al acestei săptămâni. “Nişte ingeri puşi să salveze vieţi au ajuns să-şi piardă propria viaţă în încercarea de a face bine, cu complicitatea largă a autorităţilor. Se dovedeşte pe zi ce trece că este o indiferenţă, lipsă de profesionalism şi de coerenţă între instituţiile care sunt menite să colaboreze în astfel de situaţii. Aş dori din tot sufletul ca pierderea acestor vieţi să nu fie în zadar şi să fi învăţat că nu este destul să fi îndemânatic în a lipi afişe în campaniile electorale ci atunci când optezi pentru a ocupa funcţii de responsabilitate publică trebuie să te bazezi pe competenţe, pe experienţă şi pe profesionalism. Este tipic pentru România de azi, se dau recompense, dar ele nu ţin cont de faptul că poţi leza vieţi omeneşti” a atras Diaconu atenţia.

O altă temă “delicată” din alte puncte de vedere a fost cea a vizitei reprezentanţilor FMI, la Bucureşti, o vizită care a trecut aproape neobservată, datorită tragediei din Ţara Moţilor. “A trecut aproape neobservată vizita Fondului Monetar Internaţional. Nu este sigur dacă vizita a fost la solicitarea noastră sau la cea a FMI-ului. Sperăm că guvernanţii noştri îi vor putea convinge că într-adevăr suntem pe creştere economică, că vom avea un Produs Intern Brut astfel încât să nu mai fie nevoie instituirea de taxe suplimentare şi acel acord stand-by din partea FMI să nu mai fie necesar” a declarat Adrian Diaconu.

Raportul MCV a fost un alt subiect fierbinte, ignorat în plan naţional. “În această săptămână a apărut Raportul MCV, un raport unde trebuie remarcată eleganţa şi diplomaţia rafinată a funcţionarilor europeni, care în acest an electoral nu au vrut să furnizeze muniţie niciuneia dintre taberele prinse în lupta electorală şi, folosind cuvinte meşteşugite, au evitat atacuri dure, subliniind că încă suntem sub supraveghere. Vom scăpa de asta doar în măsura în care convingem că instituţiile care veghează la bunul mers al democraţiei sunt independente şi nu se vor face paşi înapoi din ceea ce s-a câştigat deja” a mai spus deputatul de Timiş, care speră totodată că ţara noastră nu va mai intra “în marşalier” datorită clasei politice actuale, dar mai ales a guvernanţilor.

Vezi materialul video pentru a afla ce spune Adrian Diaconu despre întâlnirea pe care a avut-o cu primarul Timişoarei şi ceilalţi reprezentanţi ai partidelor politice din plan local referitoare la participarea Capitalei Banatului la competiţia de Capitală Culturală a Europei în 2021.

De asemena, în materialul de mai jos veţi putea afla de ce este bucuros deputatul timişorean cu privire la un amendament depus de el pe Legea Bugetului atât în 2013 cât şi în 2014, dar neaprobat, referitor la construcţia unui drum care să lege comuna Sânandrei şi Dudeştii Noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.