Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

AMD lansează un nou tip de procesor

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
9.9 ° C
11.1 °
8.4 °
70 %
7.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °
mar
3 °
AMD a detaliat în cele din urmă planurile sale pentru procesoarele desktop Trinity, care sunt gata pentru lansare. Aceste noi procesoare nu au ca ţintă piaţa high-end, ci mai degrabă compania se reorientează pe segmentul entry-level şi mid-range cu procesoarele A4, A6, A8 şi A10.

Arhitectura Trinity este un design complet nou, şi ca atare, foloseşte un socket nou. Vei fi nevoit să cumperi o placă de bază FM2, configuraţia pinilor nefiind compatibilă cu cu chipset-ul FM1 folosit anul trecut pentru Llano. Noul design este aşteptat să dureze cel puţin până la următoarea generaţie de procesoare, astfel nu vei fi nevoit să faci upgrade imediat dacă ai de gând să stai pe AMD şi anul viitor.

De asemenea, noul chipset AMD beneficiază de suport Eyefinity pentru mai multe plăci de bază FM2. Cu un APU Trinity, vei avea posibilitatea de a folosi simultan trei monitoare folosind o combinaţie de ieşiri video DVI, HDMI, VGA şi DisplayPort, fără a fi nevoie de o placă video dedicată.
Nou pentru Trinity este AMD Turbo Core 3, care creşte independent viteza procesorului şi a plăcii grafice, sau ambele in acelaşi timp pentru o performanţă mai mare atunci când limitele termice permit acest lucru. Procesoarele Black Edition vor avea parte de o revenire, acum având deblocate ambele nuclee CPU şi GPU, permitând overclockerilor sa ducă procesoarele la un alt nivel de performanţă.

Vor fi disponibile 6 modele, 3 dintre ele având multiplicator deblocat.
Începem cu A10-5800K, un APU quad-core deblocat cu grafică Radeon HD 7660D şi un nucleu ce ruleaza la frecvenţa de 3.8GHz, cu posibilitatea de crestere până la 4.2GHz. A10-5700 are acelaşi GPU şi rulează la 3.4GHz, ajungând la 4GHz cu Turbo Core. Acesta are multiplicatorul blocat.

Mergând in jos pe gamă, procesoarele A8-5600K şi A8-5500 folosesc un GPU HD 7560D şi rulează la frecvenţa de 3.6GHz, respectiv 3.2GHz. AMD va lansa un APU A6 şi unul A4 – A6-5400K rulează la 3.6GHz şi are un GPU HD 7540D. Aceste are multiplicatorul deblocat si poate fi supus la overclocking. În schimb, A4-5300 este blocat, rulează la frecvenţa de 3.4GHz şi foloseşte un GPU HD 7480D. AMD se asteaptă ca procesoarele să ajungă la retaileri săptămâna viitoare şi disponibile pentru cumpărare de pe data de 2 Octombrie.

Cu nici un cuvând în privinţa preţurilor, putem doar estima cât vor costă noile procesoare – susţinând că Trinity oferă performanţă Core i5 la preţ de Core i3, am putea spune că preţul va fi cuprins între 90€ şi 190€ în funcţie de cip, deşi ar trebui să te gândşti că ai nevoie şi de o placă de bază nouă.

Rubrică oferită de www.pcmadd.com

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare