Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriMicrobiștii din Europa, în EXTAZ! Tehnologie de transmitere 5K pentru reluări la...

Microbiștii din Europa, în EXTAZ! Tehnologie de transmitere 5K pentru reluări la 360 de grade, în fotbal

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Trăim într-o epocă în care funcțiile tehnice, instrumentele și inovațiile ne schimbă viețile aproape în fiecare zi. Astfel, ca un produs tehnologic să merite să fie etichetat ca „revoluționar”, el trebuie să aibă potențialul de a aduce o schimbare vizibilă unui sistem sau de a da tonul unei tendințe.

De exemplu, când Matrix a fost lansat în 1999, blockbuster-ul științifico-fantastic a devenit imediat un reper în industria cinematografică.

Unul dintre motive a fost utilizarea fotografiei digitale de 360 de grade cu mișcare încetinită, care a dat naștere unei experiențe cinematografice uluitoare datorită folosirii mai multor perspective și focalizării pe detalii vizuale nemaiîntâlnite până atunci. Folosind o tehnologie de filmare asemănătoare, dar mult mai avansată, Replay Technologies anunță o revoluție a transmisiunilor evenimentelor sportive și colaborează cu Intel pentru a-și atinge obiectivul.

Premieră europeană pentru un format video revoluționar

În cadrul unui recent proiect pilot pentru fotbal profesionist, derulat în colaborare cu furnizorul de servicii de televiziune Sky, compania, care are sediul în Israel, și-a unit forțele cu producătorul de cipuri Intel pentru a prezenta posibilitățile infinite pe care le oferă tehnologia brevetată Free Dimensional, câștigătoare a unui premiu Emmy.

La fel ca Neo din Matrix, un fotbalist poate fi văzut la 360 de grade în momentele decisive ale meciului și poate fi filmat din mai multe perspective și de la mai multe distanțe de focalizare. Aflați ce poate face FreeD urmărind clipul de mai jos (în germană).

A fost henț sau a lovit mingea? Jucătorul a fost în ofsaid sau pe aceeași linie cu apărătorul? Ar trebui să se dea 11 metri sau a simulat? Toate aceste întrebări care generează discuții aprinse ar putea ajunge de domeniul trecutului.

Telespectatorii au avut întotdeauna posibilitatea de a analiza îndeaproape și de a reevalua momentele esențiale datorită reluărilor cu cadre încetinite. Însă FreeD le oferă acum o nouă dimensiune care nu are precedent în Europa. Vorbim despre ”o nouă epocă din istoria sportului”, spune Jonathan Levene, Vicepreședinte Dezvoltarea Afacerilor în cadrul Replay Technologies, care este încântat de această tehnologie de filmare. Citește mai multe despre acest sistem pe iq.intel.ro.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?t=106&v=u38yGhSHG9c]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Allview dezvaluie noi detalii despre viitoarea serie de smartphone-uri romanesti – X6

După participarea la MWC 2019, unde a prezentat viitorul flagship X6 Xtreme, Allview, brandul...

iPhone XR – cel mai nou terminal Apple, disponibil in Romania

Cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est, a...

Antreprenoriatul, tehnologia si inovarea socială, in dezbatere la UVT

Sfârșitul săptămânii trecute a adus la Universitatea de Vest din Timișoara Conferința de Antreprenoriat-Tech...