Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Amenda mica nu descurajeaza nesimtitii care parcheaza pe liniia de tramvai, la Timisoara

- Advertisement -

Sancțiunile aplicare de polițiștii locali și faptul că autovehicule sunt ridicate de Societatea de Drumuri Municipale (SDM) Timișoara nu îi fac pe șoferii din traficul capitalei Banatului să renunțe la nepăsarea față de ceilalți participanți la trafic, chiar dacă oamenii legii aplică sancțiunile la plafonul maxim admis de lege în cazul celor care blochează liniile de tramvai.

Zeci sau sute de timișoreni sunt obligați, aproape zilnic, să aștepte zeci de minute în tramvaiele înțepenite pe șine, ori să meargă pe jos din cauza șoferilor care fie din neatenție, fie din nepăsare, își parchează mașinile pe unde apucă, de multe ori blocând circulația normală a mijloacelor de transport în comun. În caest sens, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă să acționeze în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar, situații constatate de altfel zilnic.

De la începutul anului 2020 au fost ridicate un număr de 28 autovehicule care încălcau legislația și încurcau circulația altor mijloace de transport, tramvaie, troleibuze, autobuze, microbuze școlare, în stațiile STPT, din Calea Sever Bocu, străzile Ghe. Dima și T. Grozăvescu sau Piața Consiliul Europei, ori Calea Circumvalațiunii și Calea Aradului, fiind aplicate totodată și un număr de 137 sancțiuni pentru astfel de fapte, conform OUG 195/2002.

Autovehiculele sunt ridicate numai în situațiile în care conducătorii auto care parchează neregulamentar încalcă flagrant legea, încurcând traficul rutier. În această perioadă s-a constatat că, cel mai frecvent au fost încălcate prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar au fost și cazuri în care unii conducători auto au blocat traficul tramvaielor. Spre exemplu, polițiștii locali au aplicat amenda maximă unui conducător auto care și-a parcat autovehiculul mult prea aproape de liniile de tramvai din zona Traian, pe strada Ștefan cel Mare, obstrucționând circulația tramvaiului. ”Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiștii locali, conducătorul auto a fost identificat, iar circulația mijlocului de transport reluată. În zona respectivă, a mai fost depistat și sancționat un conducător auto care a staționat tot prea aproape de liniile de tramvai blocând circulația acestuia. Și acesta a fost sancționat cu amenda maximă. Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002. Totodată, Poliția Locală recomandă conducătorilor auto să evite parcarea astfel încât să pună în dificultate circulația altor autovehicule sau a mijloacelor de transport în comun, deoarece în astfel de situații, pe lângă sancțiunile aplicate, se trece și la ridicarea autovehiculelor în colaborare cu lucrătorii SDM”, amintesc oamenii legii.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore