Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalAndreea Paul: Guvernul Ponta a investit cu 40% mai puțin în primele...

Andreea Paul: Guvernul Ponta a investit cu 40% mai puțin în primele 4 luni din acest an și eșuează din nou în atragerea banilor europeni

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Investițiile s-au redus cu aproape 40% în primele 4 luni din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut. Guvernul Ponta a investit în primul trimestru din acest an 5,9 miliarde lei. Anul trecut, în aceeași perioadă, a investit 9,7 miliarde lei. Sumele primite de la UE au scăzut cu peste 18%. Unde este promisiunea unui buget bazat pe investiții? În minciunile electorale cu care păcălește românii și în acest an.

Execuția bugetară la 4 luni atestă erorile guvernării Ponta (vezi Tabel 1):

  1. Veniturile din  impozitul pe salarii și venituri au scăzut cu 2,1% față de aceeași lună a anului anterior, deși baza de impozitarea fost lărgită.
  2. Veniturile nefiscale au scăzut cu 10,7% în aceeași perioadă.
  3. Sumele primite de la UE sunt cu peste 18% mai mici decât cele încasate în primele 4 luni ale anului trecut. Guvernul Ponta nu a învățat să atragă bani europeni nici după doi ani de când se află la guvernare.

5. Cheltuielile cu bunurile și serviciile au crescut cu 7,3% în primele 4 luni din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare