17-octombrie-2021
AcasăStiriAdministratieAngajatii neplatiti de STPT, cu jalba la Prefectura Timis. Ce le-a spus...

Angajatii neplatiti de STPT, cu jalba la Prefectura Timis. Ce le-a spus prefectul Eva Andreas

Disperaţi că nu şi-au primit salariile pe luna decembrie, angajaţii Societăţii de Transport Public Timişoara au cerut ajutorul prefectului Eva Andreaş. Aceştia au mers săptămâna trecută în audienţă la prefect, căruia i-au cerut să intervină în conflictul lor cu conducerea companiei. Astăzi, la Prefectura Timiş, a avut loc o comisie de dialog social, la care au participat atât salariaţii nemulţumiţi cât şi conducerea companiei.

„Comisia a fost convocată ca urmare a solicitării Sindicatului Independent „Armonia” din cadrul Societății de Transport Public Timișoara care, într-o petiție adresată Instituției Prefectului, a semnalat faptul că angajații nu și-au primit drepturile salariale pe luna decembrie, iar pentru luna noiembrie banii au fost acordați în tranșe de 200-300 de lei în decurs de șase săptămâni.
În petiția adresată Instituției Prefectului se solicita plata la zi a drepturilor salariale, demiterea directorului general și renegocierea contractului colectiv de muncă. La comisia de dialog social a participat, din partea Societății de Transport Public Timișoara, directorul general adjunct, domnul Nicolae Bitea, care a afirmat că, de la data depunerii petiției, au fost achitate drepturile salariale pentru luna decembrie, în mare parte. Având în vedere faptul că celelalte solicitări nu sunt de competența Comisiei de Dialog Social a județului Timiș, doamna prefect Eva-Georgeta Andreaș le-a recomandat membrilor de sindicat să se adrese Comisie de Dialog Social de la nivelul Primăriei”
, a informat Prefectura Timiş.

foto:arhiva

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente