Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

APEL DISPERAT de la timișorenii din Calea Lipovei. AMBROZIA de pe un teren uriaș, la un pas de a înflori FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Locuitorii din cartierul timișorean Calea Lipovei, sau mai exact cei care locuiesc în jurul străzii Ion Ionescu de la Brad, sunt de-a dreptul disperați. Pe terenul viran situat între strada amintită și străzile Holdelor, Silistra și Martir Alexandru Grama, un teren uriaș și neîngrijit, au apărut tufe mari de Ambrozie, una dintre cele mai ”nocive” plante pentru oamenii care au probleme de natură alergologică.

”Am făcut sesizare către Poliția Locală, i-am scris inclusiv domnului primar, pe Facebook, acolo unde văd că este foarte activ, însă nimeni nu ia nici o măsură. Eu sunt nevoită să stau baricadată în casă încă de pe acum, cu ușile și ferestrele închise, pentru că dacă planta începe să înflorească și îmi intră în casă, aproape că nu mai pot să respir. Iau tratamente în permanență pentru alergii de diferite tipuri, dar nu fac față și sunt și extrem de scumpe” ne-a povestit o doamnă care locuiește într-un bloc aflat chiar la marginea acelui teren viran.

Cândva, terenul aparținea Ministerului Apărării Naționale, întrucât cu mai bine de 30 de ani în urmă, acolo se găsea un depozit de muniții, însă acesta a fost lăsat în paragină, iar timișorenii care locuiesc în zona amintită au în fiecare sezon această problemă. ”De multe ori plec de acasă vara, pentru că nu pot nici să respir, pe de-o parte din cauza ambroziei și să nu mai pomenesc de putoarea pe care o emană fabrica de anvelope de la UMT. Gândiți-vă că e vară, e cald, nu putem sta cu ușile și geamurile închise, în plus sunt nevoită să merg să-m ifac și eu cumărături, nu pot să stau numai în casă” a mai spus doamna, revoltată pe faptul că de atâția ani nu se iau măsuri împotriva ambroziei care crește nestingherită pe terenul care se întinde pe mii de metri pătrați.

Potrivit prevederilor HCL 371/2017 modificată și completată cu privire la existența pe terenurile virane a culturilor de ambrozie care reprezintă un factor alergen pentru populație, toate acestea pe lângă aspectul inestetic conferit de aceste terenuri, atrag sancțiuni cuprinse între 1.500 și 2.500 lei atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Pe această cale lansăm și noi un apel către Poliția Locală Timișoara să ia măsuri pentru a dovedi că sunt ”În slujba cetățenilor”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Scoala Generala nr.7 ”creste” pe verticala. Vezi planurile Primăriei Timisoara!

S-a dat startul pentru extinderea Școlii Generale nr. 7 ”Sfânta Maria” din Calea Lipovei....

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv din oraş ridicat cu bani...

Complex sportiv unic în Romania, in Calea Lipovei din Timisoara. Stadiul investiției

Puţin peste 150.000 de lei - atât va plăti Primăria Timişoara pentru realizarea studiului...