APEL DISPERAT de la timișorenii din Calea Lipovei. AMBROZIA de pe un teren uriaș, la un pas de a înflori FOTO

- Advertisement -

Locuitorii din cartierul timișorean Calea Lipovei, sau mai exact cei care locuiesc în jurul străzii Ion Ionescu de la Brad, sunt de-a dreptul disperați. Pe terenul viran situat între strada amintită și străzile Holdelor, Silistra și Martir Alexandru Grama, un teren uriaș și neîngrijit, au apărut tufe mari de Ambrozie, una dintre cele mai ”nocive” plante pentru oamenii care au probleme de natură alergologică.

”Am făcut sesizare către Poliția Locală, i-am scris inclusiv domnului primar, pe Facebook, acolo unde văd că este foarte activ, însă nimeni nu ia nici o măsură. Eu sunt nevoită să stau baricadată în casă încă de pe acum, cu ușile și ferestrele închise, pentru că dacă planta începe să înflorească și îmi intră în casă, aproape că nu mai pot să respir. Iau tratamente în permanență pentru alergii de diferite tipuri, dar nu fac față și sunt și extrem de scumpe” ne-a povestit o doamnă care locuiește într-un bloc aflat chiar la marginea acelui teren viran.

Cândva, terenul aparținea Ministerului Apărării Naționale, întrucât cu mai bine de 30 de ani în urmă, acolo se găsea un depozit de muniții, însă acesta a fost lăsat în paragină, iar timișorenii care locuiesc în zona amintită au în fiecare sezon această problemă. ”De multe ori plec de acasă vara, pentru că nu pot nici să respir, pe de-o parte din cauza ambroziei și să nu mai pomenesc de putoarea pe care o emană fabrica de anvelope de la UMT. Gândiți-vă că e vară, e cald, nu putem sta cu ușile și geamurile închise, în plus sunt nevoită să merg să-m ifac și eu cumărături, nu pot să stau numai în casă” a mai spus doamna, revoltată pe faptul că de atâția ani nu se iau măsuri împotriva ambroziei care crește nestingherită pe terenul care se întinde pe mii de metri pătrați.

Potrivit prevederilor HCL 371/2017 modificată și completată cu privire la existența pe terenurile virane a culturilor de ambrozie care reprezintă un factor alergen pentru populație, toate acestea pe lângă aspectul inestetic conferit de aceste terenuri, atrag sancțiuni cuprinse între 1.500 și 2.500 lei atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Pe această cale lansăm și noi un apel către Poliția Locală Timișoara să ia măsuri pentru a dovedi că sunt ”În slujba cetățenilor”!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Scoala Generala nr.7 ”creste” pe verticala. Vezi planurile Primăriei Timisoara!

S-a dat startul pentru extinderea Școlii Generale nr. 7...

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv...

Medicamente compensate cu 90% pentru pensionarii din Timiş! Condiţiile impuse de lege

Veşti bune pentru un număr ridicat de pensionari din...

Accident! Un şofer beat s-a proptit cu autoturismul direct în gardul SRI

Accident spectaculos luni spre marţi noaptea în Calea Lipovei...

Din aceeași categorie

Categorii Populare