Aproape 300 de șoferi, amendați de polițiștii timișeni pentru că circulau cu viteză prea mare

- Advertisement -

Timp de patru zile, polițiștii timișeni de la Rutieră au ieșit pe străzile din județ pentru a depista și amenda șoferii care încalcă legislația. În total, oamenii legii au aplicat 550 de amenzi șoferilor indisciplinați. Aproape 300 au fost doar pentru șoferii vitezomani.

„În perioada 02– 05 mai a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.  

Oamenii legii au întocmit 17 dosare penale și au acordat 550 de amenzi. 297 dintre acestea au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 68 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Polițiștii au amendat și 20 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

28 de șoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau altor vehicule, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depășire sau a limitelor legale de viteză au rămas fără carnet.

Acțiunile de acest gen vor continua în weekend, anunță polițiștii.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare