Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentAtelier de analiză a ADN-ului urban al Timişoarei, la Casa Artelor

Atelier de analiză a ADN-ului urban al Timişoarei, la Casa Artelor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Casa Artelor va găzdui în perioada 17 – 21 martie, un atelier ce se va bucura de participarea a 25 de studenţi din cadrul Facultăţii de Arte şi Design Timişoara, specializaţi în arte plastice şi grafică. Aceştia îşi vor derula activitatea sub îndrumarea lectorului universitar dr. Corina Nani.

Evenimentul debutează sub denumirea  „Studii vizuale ale ADN-ului urban. Un proiect de design socio-cultural” şi va fi coordonat de designerii Marc Andrews și Christian Degen. Cei doi dețin o agenție pentru comunicare vizuală în Amsterdam și susțin în mod regulat cursuri la diferite instituții de învățământ superior. Atelierul are ca şi obiective motivarea tinerilor să exploreze propriul oraş din perspective diferite și să caute povești interesante, contradicții, probleme, mituri și fenomene urbane.  De asemenea se intenționează încurajarea în vederea dezvoltării unei atitudini critice și deschise spre experiment.

Studenții vor trebui să identifice o temă cu semnificație socială pentru oraș, să o cerceteze, să identifice posibilele probleme și să ofere diferite soluții grafice. Aceștia pot îmbunătății elemente grafice din oraș, precum panouri de afișaj, indicatoare, ghiduri turistice și panouri publicitare.

La sfârșitul atelierului, în data de 21 martie, la ora 18:00, lucrările studenților vor fi prezentate publicului la Casa Artelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare